KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Mild Extra Bar kávéteszt

pascucci caffé extra bar mild teszt1935-ben Mario Pascucci folytatja apja üzletét és megnyitja a család első boltját Montecerignonéban. Marioval a kis élelmiszerüzem kinövi magát. A kávé főszereplője ezen időszak fejlődésének, amit csak a második világháború fékez meg. Az 50-es években Alberto Pascucci elhatározza, hogy iparosítja a kávépörkölést és megalapítja az első gyártórészleget. 1963-ban üzembe helyezi a direktlángos pörkölőgépet, hogy minél homogénebb alapanyagot hozzon létre az eszpresszókávéhoz. 1975-től a Pascucci Café már csak az eszpresszóval foglalkozik, az egyéb élelmiszerkereskedelem megszűnik, egyetlen cél van immár a minőségi kávé. Amikor a termelés módját eldöntötték, a vendéglátóipari egységek (hotelek, éttermek, kávézók) eladási csatornáját választották a magas minőségű keverékek előállításával együtt. A Pascucci cég számára mindig is fontos volt, hogy értékessé tegye a saját hagyományos eszpresszóját, keresve azokat a megoldásokat, amelyekkel a holnap számára is élővé tehetik azt. Kisebb és nagyobb változtatásokat hajtott végre e tradícionális termék korszerűbbé tétele végett. Megszületett a hagyományos ízvilágú "miscela classic" mellett a "miscela bar mild", mely egyesíti az erőteljes és természetességben gazdag arabicat a mosott, lágyabb arabica kávéval és a "miscela golden", mely megújulást jelent az eszpresszó ízében. Az édes keverékek összeállításával meghódította az ízekre jobban odafigyelő közönséget, mint például a fiatalok és a nők. A lágyabb keverékekkel az ízek világában jártasabb publikumnál aratott sikert.

A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Extra Bar Mild

Ár: 6900 Ft/kg, Forgalmazó adatai
 pascucci extra bar mild

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Luigi/Faema Family őrlő és kávéfőző
4
8
4
6
22
Monyesz/ Solis SL90
4
8
3
7
22
Blaze/Gaggia Evolution-Iberital Challenge
4
9
4
7
24
Jobog/Saeco Crema bronzbojlerrel, OPV-vel ellátva, nyomásfokozó nélküli kar+Iberital őrlő
2
5
4
4
15
SiD/Olympia Express Club + Anfim Best, Quick Mill 0650 + Gaggia ipari őrlő
4
8
4
5
21


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Luigi Az én fogamra való keverék. Annyira, hogy nehéz is meghatározni külön az ízeket. A főzési hőfokot eltalálva tökéletes egységben van, semmi nagy kiugrás semerre. Úgy jó ahogy van. A krémje jó, olajos. Kicsit megtartja a cukrot, majd alásüllyed. Utána azonnal záródik, és fogyasztás végéig megmarad. Alacsonyabb hőfokon készítve semmi extra kesernyés ízű, magasabb hőfokon főzve azonban ez szinte teljesen eltűnt. Kicsit savanykásabb és roppant harmónikus ízre vált kevés mandulás dióval fűszerezve. Kicsit rövidebbre főzve kapucsínónak kiváló alapanyag.
Monyesz

A babok szépen pörköltek, nem égettek. Szép és vastag crema a lefőzés után, a cukrot jól tartja, süllyedése után szépen záródik. A cukor elkeverése után ugyan vékonyodik, de kellő vastagságban megmarad, és szépen kúszik a csészén. Selymes, olajos, színe mogyoróbarna. Egy kellemes kávé, nagyon eltalált keverék, ráadásul könnyen főzhető belőle jó eszpresszó. Sikerült egy markáns vezéríz után további kellemes ízeket adni a kávénak. Egy nagyon kiegyensúlyozott kávé, étcsokis alapokkal nyit, utána kellemes nektáros-mézes íz jön elő, majd a végén egy nagyon enyhe gyümölcsösség is felbukkan. Kevés cukorral is nagyon jól élvezhető. A kiegyensúlyozottság azért is értékelendő, mert ugyanakkor nem laposodik el a kávé.Jó választás reggeli kávénak, vagy akár ebéd, esetleg egy délutáni desszert után is. Kapucsínóként azért a gyümölcsösség már nem annyira emelkedik ki, de a nektáros jelleg kellemessé teszi. Az ára felső kategóriás, de mindenképp kóstolásra érdemes !

Blaze

A kávébab pörkölési színe közepesen sötét, több világos és sérült szem is van benne. Olaj nincsen a felületükön. Az örlemény illata enyhén savanykás , a kávé krémje igen vastag , világosabb barna színű.  A cukrot pár másodpercig megtartja, kevergetés után szépen záródik : a csésze oldalán olajos nyomot hagy. A kávé íze nagyon enyhén kakaós, főként a marcipán íze dominál. A kávé risztrettóként és  eszpresszóként kiváló, kapucsinóban is jól szerepelt noha véleményem szerint túlságosan besimul a tej mellé. Fogyasztási összképe kiváló, útóíze eszpresszóként fogyasztva enyhén kakaós, viszonylag sokáig érezhető.

Jobog A kávé szépen pörkölt,  a nagy arabicák mellett jól megfigylehetők a kisebb robuszták, nem túlzottan nagy mennyiségben. Az ital olajossága jó, krémje szép mogyoróbarna, az átlagosnál gyengébb és kevésbé tartós. Az ízében keserűség nem bukkant fel nálam, a savanykásság kivédésében jól el kell találni a készítés paramétereit. Ha a savanykásság előjön akkor sem válik durvává, fogyaszthatatlanná téve az italt az erre érzékenyek (pl. én) számára. A kávé íze alapvetően kakaós, némi pörköltmogyorós beütéssel. Az utóízben ez a pörköltmogyorósság dominál némi füstízzel. Ízei nem nyújtanak kiemelkedőt, ristettóként és kapucsínóként is inkább jó közepes kategória. Testessége viszont jó, erős, még akkor is amikor a savanykás ízeket nem sikerül elkerülni.
SiD Közepesen pörkölt, még nem olajos felületű, túlnyomórészt Arabica szemek. Csapoláskor a krém világosabb színe is árulkodik a magas Arabica tartalomról. A krém kellően vastag, a cukrot megtartja, szépen záródik. Üde, gyümölcsös, marcipános ízvilág jellemzi ezt a kávét, tejkaramellás utóízzel. Ha minden paraméter stimmel, akkor egy rendkívül izgalmas kávét kapunk eredményül.

pascucci mild kávébabokpascucci mild kávé csapolás pascucci mild kávé csapolás
pascucci mild espressopascucci mild espresszópascucci mild eszpreszó és kapucsínó

Összegzés: Szép, közepesen sötét pörkölésű kávébabok. Ha minden paraméter stimmel, akkor egy rendkívül izgalmas kávé lesz a végeredmény. Kellemes vastag krém, amely jól tartja a cukrot, és fogyasztás során végig megmarad. Ízében egy nagyon eltalált keveréket sikerült alkotni a Pascuccinak. A kakaós, marcipános, mézes alapízek tökéletes harmóniában vannak a gyümölcsös jegyekkel. Felfedezhető még dió, mogyoró, mandula. Nagyon kiegyensúlyozott kellően testes kávé. Tökéletes választás eszpresszónak, vagy risztrettónak, de kapucsínónak is nyugodt szívvel ajánljuk. Felső kategóriás ára mellé felső kategóriás élvezeteket kínál. Kérünk még!!!!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!