KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kávé Napja 2022 - kávéval töltik meg az Akváriumot október első vasárnapján

Pénzdíjas tejhaböntő bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávégép-bemutató és csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén.

Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok.

A világ egyik legismertebb olasz kávégépgyártója, a La Marzocco is ezen a budapesti rendezvényen mutatja be itthon az ikonikus Linea Classic modelljének új változatát. A gép pedig nemcsak debütál, hanem azonnal munkába is áll, hiszen a „dobókockás” Latte Art Throwdown bajnokságon is ezt a gépet használják a legügyesebb tejhabötnő baristák. A pénzdíjazású versenyre szakmabeliek és latte art-ban jártas amatőrök is jelentkezhetnek a rendezvény weboldalán.

lamarzocco
AKaveNapja 2022 LatteArtThrowdownBajnoksag Event cover v2
A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág helyzete a jelenlegi gazdasági válság tükrében, és a hazai piac túlélési lehetőségei is. Élőben jelentkezik be Tóth Sándor, a Bányai Kávé alapítója Costa Ricából, és a beans to cup koncepcióban rejlő lehetőségekről, valamint a nemzetközi trendekről is szó esik.

Az októberben ismét elstartoló Budapest-Bamako rally alapítója, Szabó Gál András is A Kávé Napja vendége lesz. Az Afrikát jól ismerő kalandor-világutazó arról is mesél, hogyan kávéznak valójában a helyiek, miközben a legjobb minőségű arabicákat termesztik és adják el az európai vagy amerikai kereskedőknek.

Bóka Csaba, a spanyol Xorxios nyerskávékereskedés képviseletében igazán különleges kóstolóprogramot tart. Az idei fine robusta újdonságokat ismerheti meg a közönség – ugyanis a magas minőségű robusta kávé térhódítása egyre jellemzőbb világszerte. Robusta kávéínyenceknek – ez lesz a kávé jövője?

A szervezők elmondása szerint egész nap csúcsminőségű kávékból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig. Ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, növényi tejalternatívás verziók, valamint izgalmas kínai teák is. Az első ötven érkező Ye Tealeves-újdonságot kap már a bejáratnál, és bárki elkészítheti az egyéni latte art mintáját egy tejhabnyomtató segítségével! A sok kávé mellett a hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

Az Akvárium tehát megtelik koffeinnel és kávéillattal október első vasárnapján, és az egész napos programok mellett a korlátlan kávékóstolások és a víz biztosítása is a jegy árába tartozik. Vásárlásra is lesz lehetőség a standokon, a kávéínyencek számos újdonságot vihetnek haza a szemes kávéktól a kapszulás kiszerelésig.

Az elővételes belépő ára 2400 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 3000 forintos áron értékesítenek jegyeket.

A kávészakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap.

Facebook: https://www.facebook.com/events/404460215156530
Web: www.kavenapja.hu
Kiállítók: BWT, Bányai Kávé, Extra Coffee, Goosebumps.Coffee, Hegy Lelke, Impresso Micro Roastery, La Pavoni, Liquid Gold italkereskedés, LaMarzocco Hungary, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, Molnár Barista Coffee, One Eleven Roastery, Pavin Caffé, Pentair, Sproud, Szőke és Társai, Ye Tealeaves
A vizet biztosítja: BWT - vízélmény, Neked
Szakmai partner: Xorxios