KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2022

Kedves olvasó! A KÁVÉKORZÓ a fogyasztókat bevonva, idén is díjazza a kávés szakmában a „Legjobbakat”. Megszokhattuk, hogy szinte minden évben történik valami. A folyamatos, örömteli fejlődés mellett rendszeresen adódnak nehézségek is, gondoljunk csak a pandémiára vagy az elszálló energia árakra. Szerencsére nagyon sokan vannak azok, akik semmilyen nehezítő körülmény ellenére nem hajlandók feladni, és kitartanak. Az évente megrendezendő szavazással a KÁVÉKORZÓ is igyekszik motiválni, és elismerni a szakmájuk iránt elkötelezett embereket. Amellett, hogy elsősorban a fogyasztókat igyekszünk megszólítani, és "megmozgatni", reméljük, hogy a szakemberek számára is az ő véleményük az egyik  legfontosabb.


A Kávékorzó 2011-ben életre keltett egy programot "A Kávés Szakma Legjobbjai" név alatt. Az elmúlt években sokan, sok pozitív és kritikus véleményt is megfogalmaztak az elismeréssel kapcsolatban.

A Kávékorzó az első perctől kezdve a FOGYASZTÓK véleményét kívánta megjeleníteni, hisz úgy gondoltuk, hogy a szakmai szempontok alapján történő értékelésre ott vannak a nemzeti bajnokságok.

Ez ma sincs másként. Különböző média felületek folyamatosan elkészítik saját, szubjektív top listájukat. A kávés szakmában érintettek sokszor egyet értenek, gyakran nem, mi pedig azt gondoljuk, hogy egy adott szempontból vizsgálva bizonyára ezeknek a listáknak van létjogosultsága.

Az általunk évek óta megrendezett Kávés Szakma legjobbjai is egy ilyen lista, a különbség csak annyi, hogy a lista összeállítását nem mi végezzük, azt kizárólag a FOGYASZTÓKRA bízzuk, azokra a fogyasztókra, akik nap mint nap fogyasztják a kávét.

Ha kedvelnek egy kávézót, vagy az ott dolgozó baristát, van kedvenc kávéjuk, vagy kávépörkölőjük szavazhassanak rá. Ez az egész kifejezetten a FOGYASZTÓK szavazásáról szól, és az ő kizárólagos véleményüket tükrözi, amely úgy gondoljuk, hogy egy fontos visszajelzés a szakma felé, illetve közelebb hozza a vásárlókat, vendégeket, fogyasztókat kedvenceikhez.

Éppen emiatt nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a szavazás és a szavazatok összesítése tiszta legyen, a legkisebb manipulációt, vagy visszaélést is kiszűrjük és ennek észlelése esetén az érintettet kizárjuk.

Az természetes, sőt kifejezetten támogatandó, hogy maga a kávézó, vagy barista, esetleg pörkölő kéri arra a vendégeit, fogyasztóit, hogy szavazzanak rá, ezzel semmi problémánk nincs, de az „irányított szavazáshoz nem szeretnénk asszisztálni.

A tisztességtelen eszközöket használó szavazóktól elhatárolódunk, és ki fogjuk zárni a szavazásból.

Az idén is, mint a korábbi években, összesen 4 kategóriában ítéljük oda a díjakat a legtöbb szavazatot begyűjtőknek.

Két kategóriában kizárólag a Kávékorzó magazin döntése a mérvadó, míg a többi négyben pedig a fogyasztók szavazata dönt. Az alábbi 4 kategóriákban kizárólag a fogyasztók ajánlása, és szavazati alapján kerülnek a díjak átadásra. Kérjük, szavazzon kedvenceire (természetesen nem kötelező az összes kategóriára szavazni).

A verseny 2 fordulós. Az első szakaszban először nevezni kell az adott kategóriára a jelöltet, majd a 2. szakaszban lehet a nevezettekre szavazni.

A nevezés: 2022.11.07- 2022.11.21-ig

 NEVEZÉS


A szavazás: 2022.11.21- 2022.12.05-ig


Mindenkit megkérünk a tisztességes, erkölcsileg is elfogadható viselkedésre, és a korrekt szavazásra.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre:

Mindig KV

Pasco logo 2018

sage logo nagy


Köszönjük a támogatást!