KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Moak kávékapszula bemutató - maestro music

Kóstolásra érkezett hozzám 3 doboz Moak Nespresso kompatibilis kávékapszula. A manapság általános 10db-os kiszerelésben. A Moak története 1967-re nyúlik vissza, amikor is Giovanni Spadola létrehozott egy kis pörkölő üzemet Szicíliában, amely töretlenül fejlődött az évek folyamán, és ma már a világ legtöbb piacán megtalálható, beleértve az Egyesült Államokat, Ázsiát és még sorolhatnám.

De térjünk vissza a kapszulákhoz, ahol érdekes módon zenei kifejezéseket használnak a színek mellett a megkülönböztetésre. A piros dobozos „Rock”, a sárga a „Soul”, míg a fehér dobozos a hangzatos „Jazz” nevet kapta. A csomagolás igazán jól néz ki, még praktikusnak is nevezném, mivel szépen fel lehet bontani, és minden kapszulának megvan a saját helye. Információ tekintetében viszont csak a legfontosabb dolgok vannak feltüntetve, és egyedül a fehér dobozos „Jazz”-en olvastam a 100% arabica feliratot. A többinél fogalmam sincs, hogy milyen arányú keverékről lehet szó.

A gyártó még feltünteti, hogy szerinte milyen ízjegyeket lehet érezni, amelybe szerintem azért némi barokkos túlzás is vegyül, főleg annak tükrében, hogy 5,4g a kapszula töltőtömege (teljes tömegnek én 6,5g-ot mértem). Némi kétség kíséretében dobtam bele a gépbe, hogy hogy lesz ebből kávé, de gyakorlatilag mindegyik szépen jött le, és „normális” kávét adott.

moak3moak4

Teljesen a véletlen műve volt, hogy abban a sorrendben kóstoltam őket, ahogy az áruk alakul, vagyis a legolcsóbbal kezdtem, és így haladtam végig. Nekem a piros „Rock” némileg karcos volt, és mondhatni kevésbé nyerte el a tetszésem, mint egy olyan keverék, amiben sok a robuszta és érezni is lehet. A sárga ”Soul” egy fokkal jobb volt, de itt még mindig nem voltam teljesen kibékülve, és volt egy olyan mellékvonal az ízben, ami nekem kevésbé jött be. Kissé félve helyeztem a fehér „Jazz” kapszulát a gépbe, de láss csodát, ez végre teljesen rendben volt. Persze ugye ízlések és pofonok, vagyis lehet, hogy ami nekem jó az másnak kevésbé, de nekem a fehér dobozos „Jazz” volt a legjobb a három közül.

moak5
Amit még fontos megemlíteni, hogy az összes kapszula tökéletesen működött, nem ragadt be, nem ment szét…stb, hanem szép lefolyást produkált, és látványra is megfelelő eszpresszót adott. Sajnos találkoztam már olyan utángyártott kapszulával, ami finoman szólva sem működött megfelelően.

Aztán kíváncsiságból megnéztem az Espressoshop.hu oldalát, és egyből tiszta lett minden, mivel a három közül az volt a legmagasabb árazású. Egyébként az árak egyáltalán nem vészesek, mivel a legdrágább is 140 Ft/db-árra jön ki (Klubtagként 130 Ft/db). Szóval nem fog anyagi csődbe taszítani senkit, ha tesz egy próbát, hogy megtalálja a számára szimpatikus Moak kávékapszulát.