KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner húsvéti akciók

A tavaszias időjárás és a Húsvéti készülődés reményeink szerint már mindenkit pozitív energiákkal töltött el. Ezt szeretnénk még egy kicsit fokozni a Kapucziner ünnepekre előkészített specialty kávé finomságaival. Márciusi újdonságunk Peru nemzeti Cup Of Excellence győztes kávéja, melyről lent bővebben olvashattok. Válasszatok kedvetek szerint és időben adjátok le a rendeléseteket, hogy kedvenc kávétok biztosan ott gőzölöghessen az ünnepi asztalon. Mindenkinek örömökben gazdag Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk!

peru mate 250gÚJ SPECIALTY ARABICA KÁVÉ
Peru - Finca Mate - Tupi - COE győztes
2023-as Perui COE győztes tétel. Edward R. Vigo a kávétermelők második generációja, kávétermesztésbe 2006-ban kezdett bele. Caturra és pache fajtákkal rendelkező kávéültetvény telepítésével kezdett, a jó minőségű termelés és ennek következtében a jobb életminőség érdekében. Genaro úgy véli, hogy a kávétermelő szellemét a vérében hordja, és az a víziója, hogy különleges kávét állítson elő úgy, hogy bekapcsolódik a biokávék világába. Ez a tétel étcsokoládés és szilva, valamint őszibarack jegyeket hordoz.

250g - 6.900 Ft
Tovább a termékhez

Kolumbia Finca LaLuisaKolumbia - La Luisa Mango - Honey
A Finca La Luisa, Kolumbiában 1.600-1.800 méter magasban található. 2020-ban a tulajdonos Juan Pablo Vélez elindított egy projektet, melynek célja egy új fermentálási eljárás rozsdamentes acél tartályokban, szén-dioxid befecskendezéssel. Ezeket a folyamatokat gyümölcsmézes eljárásnak nevezzük, ahol a hosszú fermentációs folyamat miatt nagyon összetett aromákat találtok majd a csészétekben, mézes édességgel, piros gyümölcsökkel és a mangó természetes illatával.

250g - 3.950 Ft
Tovább a termékhez

HusvetiTopblendHúsvéti TOP blend - 250g Ajándék visszazárható szelepes fém dobozban
A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A Cup of Excellence győztes farmok kávéiból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket: Brazíliától Guatemala, Honduras, Costa Rica, és Nicaragua érintésével egészen Etiópiáig tart utunk.

250g - 3.950 Ft 4.500 Ft helyett
Tovább a termékhez

KAPUCZINER BLOG
tupi kaveA Tupi kávé
A Brazil Tupi kávé gazdag története a brazíliai kávétermesztés korai éveire nyúlik vissza. A kávét Francisco de Mello Palheta vezette be Brazíliába a 18. században, és a 19. század végére Brazília a világ legnagyobb kávétermelőjévé vált. A Tupi kávé eredete A tupi kávébab a Brazíliában őshonos tupi-guarani népről kapta a nevét.

Tovább a blogra

KAPUCZINER AJÁNLÓ
unnamedScott Rao - Pontszám infláció
A szakmában széles körben elismert Scott Rao egy blogbejegyzésben értekezett arról, hogy a kávé pontozási rendszerek esetleg elinflálódtak. Scott szerint a Cup of Excellence pontozás tartozik azon kevesek közé, ami mindig megbízható. A témáról bővebben Scott angol nyelvű blogbejegyzésében olvashattok.

Tovább a linkre


MÁRCIUSI AKCIÓ!
etiopEtióp - Guji Shakiso - Honey
Etióp kisbirtokos gazdálkodók termelik 1.900-2.000 méter magasan a helyi helyi örökletes arabica fajtáiból, és "Honey" módszerrel dolgozzák fel, melynek során a gyümölcsökről eltávolítják a héjat, de a babon hagyják a gyümölcshús egy részét megszáradni, ezzel egy nagyon finom, különleges kávét kapunk, amely gyümölcsös tónusú és virágos egyszerre. Illatoláskor és a csészében málna, méz, rózsabors és étcsokoládé jellemzi, a lecsengést pedig a málna és az étcsokoládé jegyei jellemzik.

250g - 2.800 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez

el salvador santa cristinaEl Salvador - Santa Cristina farm
El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legizgalmasabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz.

250g - 2.400 Ft 2.800 Ft helyett
Tovább a termékhez