KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Illy Espressamente Nyíregyháza, Jókai út 5-7.

illy espressamente kávézó tesztA kávézó a pár hónapja megnyílt „Korzó” bevásárlóközpont földszintjén található, a bejárathoz közel. A kávézóban a frontról hivogató, modern és tipikus ILLY design fogad : dominál az ezüst és piros szín.
A kávé és egyéb italok elfogyasztására több lehetőség is kínálkozik: a bárpultnál, a bárpult melletti álló asztaloknál vagy a körkörösen elhelyezett asztaloknál.
Az asztalok, székek stílusosan az Illy piros színében pompáznak, a bárpult és az egész terület tiszta, kellemes benyomást keltett.
A kávés italok mellett még üditő italok is kaphatóak, Coca Cola Co. termékek. (Nestea, stb.)

illy kávézó la cimbali kávégépIlly horeca 3 kg-os 100% arabica kávét tartanak, ebből készítik az összes italt : La Cimbali XP1 gépet használnak, melyet tudomásom szerint csak az Illy egységek használnak. Az árak korrektek : az elfogyasztott espresso kávé 300 Forint volt.
A rendelés zökkenőmentesen, gyorsan történt : a hölgy a rendeléskor az espresso kávé rendelése hallatán megkérdezte, hogy normál espresso vagy pedig kis tejszínnel kérem-e az espresso kávét? (espresso con panna)
A kávét gyorsan, udvariasan szolgáltál fel : a kávé mint a fotón is látható Illy Espressamente csészében, papír alátét nélkül kerül a vendég elé, vízzel szervírozva.
A csésze, csészealj és kanál tiszta.

illy espressoCsoki, sütemény nem jár a kávé mellé. Cukorból az Illy által csomagolt fehér cukrot kaptunk 1 adagot, illetve kávétejszínt. (dobozos nem Illy-t)
A kávé krémje szép, a cukrot rövid ideig tartja meg. Az íze kiváló, a főzési technikával semmi probléma nem volt a kávéból a maximumot kihozták.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Blaze
4 5 5 5 4 23


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!