
Azt viszont talán sosem gondoltuk volna, hogy a kutatások egy része ilyen irányba veszi útját, és hogy a reggeli kávénkhoz lefőzött kávébab más eljárással agyunk helyett akár az autónk motorját is hajthatná. A Nevadai Egyetem tudósai ugyanis egy olyan metóduson dolgoznak, amely képes a kávébabból olajat kinyerni, és azokat biodízel egy új formájává átalakítani.
Ez az új biodízel állítólag még jobb is lenne a korábbinál, mivel a kávéban található antioxidánsoknak köszönhetően a korábbival ellentétben nem romlana meg. A kutatások már igen sok jó eredményt hoztak, már csak a technológia hatékonyságán próbálnak növelni.
Ami pedig kávé-dízel legfontosabb előnye lenne: a kutatásban résztvevő tudósok jóslata szerint a ma használt kávéföldekből évente akár 340 millió gallon biodízel lenne előállítható. Ha pedig ez így lesz, az minden bizonnyal óriási lépést jelentene a környezetbarát autózás felé.
Forrás: Ma