KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Buscaglione Passione podját kóstoltuk

buscaglione passione pod tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione is természetesen követi a piaci trendet, és elkészítette a szemeskávé kollekciójának podos változatát. Ez a pod egy úgynevezet BAR keverék.

A Buscaglione kávé hivatalos forgalmazójától a Banok Norbert -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Buscaglione Passione pod

Ár: 125 Ft/db, Forgalmazó adatai
 buscaglione passione pod kávépárna

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
3
5
4
3
15
SiD/San Remo Astra
4
5
4
5
18
Weinmaker/Grimac Dada
3
4
3
4
14


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

A kávé krémje szerény, világos és nem túl vastag. Az ital testessége jó. Íze elég finom, enyhén kesernyés, gyümölcsös jegyekkel. A testesség és a közepes olajtartalom együtt jó fogyasztási élményt nyújt, amit az enyhe kesernyés íz nem leront, hanem pikánssá tesz. Utóíze kellően intenzív és tartós. Némileg gyümölcsös, régi falusi kertek borízű almáját idéző.

SiD

A termék csomagolásán látható képhez kapcsolnám ennek a kávénak az ízvilágát. A képen egy 20. század eleji kávéházi jelenet látható, a háttérben a gőznyomással működő Bezzera-féle presszógéppel. A kávé íze egyenesen ebbe az időbe röpít, ugyanis olyasmi, kesernyés, fanyar, mokkás ízvilágú a csapolt eszpresszó. Kapucsínónak is próbáltam, de a savanykás utóíz akkor is megmaradt.

Weinmaker

A csapolásnál ez a pod jött le a leggyorsabban, a három Buscaglione közül. A krém még podos viszonylatban is csak átlagos és hamar eltűnik. Ízében semmi megkapó, nehezen meghatározható, talán mokkás. A gyümölcsösség helyett itt inkább savanykásságot mondanék egy pici keserűséggel. Testessége átlagos, nekem annyira nem jött be.


buscaglione passione pod csapolásbuscaglione passione podos kávé espresso
buscaglione passione pod krémbuscaglione passione eszpresszó pod

 

Összegzés: A Pod tömörsége megfelelő, bár talán ez jött le a leggyorsabban a háromféle Buscaglione pod közül. Krémje átlagos, gyengécske. A cukor hamar sűlyed és a krém sem tart a fogyasztás végéig. Ízében is hasonlóan átlagos eredményeket mutat fel. Mokkás, kesernyés, savanykás ízvilág, amit van aki szeret, de sok jobban megkomponált ízvilágú poddal találkoztunk már. Testessége jó, utóíze tartós, savanykás jellegű.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!