KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Classic és Mild pod teszt - Pascucci Mild pod teszt

Tartalomjegyzék

A Pascucci második tesztalanya a Pascucci Mild pod. A csomagolás hozza a jellegzetes Pascucci dizájnt, a különböző podokat a csomagolás színével különböztetik meg. Jelen esetben a Mild egy erőteljes piros színben pompázik. A keverék aránya 75% arabica és 25% robuszta.

A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Mild pod

Ár: 105 Ft/db, 144db-os csomagolásban, Forgalmazó adatai
 pascucci mild pod teszt

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
7
4
6
21
SiD/San Remo Astra
4
7
3
5
19
Weinmaker/Grimac Dada
3
8
4
7
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

A krém kellően vastag, tartós, a fogyasztás végéig kitart és kiül a csésze oldalára. A kávé finom, telt, összeérett általános kávéízében erős édes vonulat. Tartós finom kissé édes utóíz. Bármiféle bántó vonást nélkülöz, nem keserű vagy savanyú. Megfelelő olajosság, a kiürült csésze oldalát finoman bevonja.

SiD

Üde, bogyós gyümölcsös, marcipános ízvilág jellemzi ezt a kávét, de a podos változat nálam némiképp gyengébben szerepelt a szemesnél, ez részben betudható az E.S.E. rendszer 6g körüli dózisának is. Krémje kellőképpen vastag, a cukrot rövid ideig tartja.

Weinmaker

Szép csomagolás, ami elmondható a Pascucci podjairól (persze kinek mi tetszik). Megfelelő tömörségű, normál lefolyás. Krémje sötétebb mint a classic-é és nálam vékonyabb is volt, de még megfelelő, és a fogyasztás végéig megmarad. Íze határozott, erőteljesebbnek tűnt mint a classic. Étcsokis, kakós alapok, mézes jegyekkel, melyben szépen feltűnik a gyümölcsösség. Hosszú, kellemes gyümölcsös utóíz, savanyúság nélkül. Nagyon kellemesen fogyasztható kávé. Szemes kávéként is jól teljesített, és podosként is hozza a formáját.


pascucci mild pod csapoláspascucci mild pod csapolás sgl podstar 
pascucci mild pod espressopascucci mild pod eszpresszó

Összegzés: Szép csomagolású, megfelelően tömörített pod. Krémje podos viszonylatban megfelelő, a cukrot rövid ideig megtartja, és a megkeverés sem oszlatja szét tartósan, utána szépen összezáródik. Kellemes mondhatni tipikusan lágy Pascuccis ízvilág, Csokis, marcipános ízek keverednek mézzel és bogyós gyümölcsökkel. Finom harmónia jó testességgel. Szemes kávéként is kedveltük, és a pod is hozza a jó formáját. Elsősorban eszpresszónak vagy risztrettónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!