KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pascucci Classic és Mild pod teszt

Tartalomjegyzék

pascucci café pod teszt1975-től a Pascucci Café már csak az eszpresszóval foglalkozik, az egyéb élelmiszerkereskedelem megszűnik, egyetlen cél van immár a minőségi kávé. Megszületett a hagyományos ízvilágú "miscela classic" mellett a "miscela bar mild", mely egyesíti az erőteljes és természetességben gazdag arabicat a mosott, lágyabb arabica kávéval és a "miscela golden", mely megújulást jelent az eszpresszó ízében. A Pascucci szemes kávéit már teszteltük, és a forgalmazónak köszönhetően lehetőségünk nyílt kipróbálni ezek podos változatatit is, kibővülve egy koffeinmentes változattal. Elsőként a classicot ízleltük meg, mely egy magasabb robuszta arányú keverék (65A/35R).

A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Classic pod

Ár: 94 Ft/db, Forgalmazó adatai
 pascucci classic pod

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
7
4
6
21
SiD/San Remo Astra
4
7
4
6
21
Weinmaker/Grimac Dada
4
8
4
8
24


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

Szép mogyorószínű, márványmintás krém, podos viszonylatban kellően vastag. A kávé íze finom telt édeskés, csokis-kakaós-mogyorós. Lekerekített, barátságosan simuló ízek. Tartós, gyümölcsösbe, édesbe forduló utóíz. Nem különösebben olajos. Sem kesernyésség, sem savanyúság nem jelentkezik, bársonyos ízek. A testességgel semmi baj. Kellemesen fogyasztható, barátságos kávé.

SiD

Keserűmandulás, marcipános ízvilág jellemzi ezt a kávét. Krémje megfelelő, a cukrot rövid ideig tartja. Tipikus olaszos bar-keverék. Ideális risztrettónak fogyasztva.

Weinmaker

Tökéletes lefolyás, szép középbarna krém, teljesen rendben van. Íze kifejezetten édes jellegű, mézes, mandulás, mogyorós, halványan felbukannó csokissággal, egy csipetnyi gyümölcsösséggel. Nagyon kellemes fogyasztású, bársonyos, harmonikus kávé. Olajossága jó, szép erőteljes, barna nyomot hagy a csésze falán. A Pascucci szemeskávéknál már megtapasztatlt lágy ízvilág köszön vissza. Semmi kellemetlen bántó íz, még nyomokban sem.


pascucci classic pod csapoláspascucci classic pod kávépárna csapolás
pascucci classic pod espressopascucci classic pod krém 

Összegzés: Szép, modern csomagolás. A podok tömörsége jó, bár akadt köztük egy-két érezhetően puhább darab is, amit nem minden gép szeret (előtte tenyérben óvatosan összepréselve segíthetünk a dolgon ilyen esetben). A krém podos viszonylatban jó, a cukrot rövid ideig tartja, és keverés után szépen záródik. Csokis-kakaós ízvilág mandulával, marcipánnal, amely szépen kiédesedik és felfedezhetünk benne egy kis gyümölcsösséget is. Bántó ízeket még nyomokban sem találtunk. Barátságos, harmonikusan lágy kávé, megfelelő testességel. Ajánljuk risztrettónak, eszpresszónak, de nyugodtan készíthetünk belőle kapucsínót is, abban is nagyon kellemes.


A Pascucci második tesztalanya a Pascucci Mild pod. A csomagolás hozza a jellegzetes Pascucci dizájnt, a különböző podokat a csomagolás színével különböztetik meg. Jelen esetben a Mild egy erőteljes piros színben pompázik. A keverék aránya 75% arabica és 25% robuszta.


A Pascucci kávé hivatalos forgalmazójától a Magda Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bovebben itt olvashat!


Kávé típusa: Pascucci Mild pod

Ár: 105 Ft/db, 144db-os csomagolásban, Forgalmazó adatai
 pascucci mild pod teszt

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Jobog/SGL Podstar
4
7
4
6
21
SiD/San Remo Astra
4
7
3
5
19
Weinmaker/Grimac Dada
3
8
4
7
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Jobog

A krém kellően vastag, tartós, a fogyasztás végéig kitart és kiül a csésze oldalára. A kávé finom, telt, összeérett általános kávéízében erős édes vonulat. Tartós finom kissé édes utóíz. Bármiféle bántó vonást nélkülöz, nem keserű vagy savanyú. Megfelelő olajosság, a kiürült csésze oldalát finoman bevonja.

SiD

Üde, bogyós gyümölcsös, marcipános ízvilág jellemzi ezt a kávét, de a podos változat nálam némiképp gyengébben szerepelt a szemesnél, ez részben betudható az E.S.E. rendszer 6g körüli dózisának is. Krémje kellőképpen vastag, a cukrot rövid ideig tartja.

Weinmaker

Szép csomagolás, ami elmondható a Pascucci podjairól (persze kinek mi tetszik). Megfelelő tömörségű, normál lefolyás. Krémje sötétebb mint a classic-é és nálam vékonyabb is volt, de még megfelelő, és a fogyasztás végéig megmarad. Íze határozott, erőteljesebbnek tűnt mint a classic. Étcsokis, kakós alapok, mézes jegyekkel, melyben szépen feltűnik a gyümölcsösség. Hosszú, kellemes gyümölcsös utóíz, savanyúság nélkül. Nagyon kellemesen fogyasztható kávé. Szemes kávéként is jól teljesített, és podosként is hozza a formáját.


pascucci mild pod csapoláspascucci mild pod csapolás sgl podstar 
pascucci mild pod espressopascucci mild pod eszpresszó

Összegzés: Szép csomagolású, megfelelően tömörített pod. Krémje podos viszonylatban megfelelő, a cukrot rövid ideig megtartja, és a megkeverés sem oszlatja szét tartósan, utána szépen összezáródik. Kellemes mondhatni tipikusan lágy Pascuccis ízvilág, Csokis, marcipános ízek keverednek mézzel és bogyós gyümölcsökkel. Finom harmónia jó testességgel. Szemes kávéként is kedveltük, és a pod is hozza a jó formáját. Elsősorban eszpresszónak vagy risztrettónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!