KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ascaso Steel Duo Prof bemutató

Tartalomjegyzék

ascaso steel duo prof bemutatóA barcelonai illetőségű Ascaso cég 1962 óta van jelen a presszógép piacon. Ki gondolná, hogy az egyik legnagyobb alkatrészgyártó és utángyártó cégről van szó, akik az utóbbi években a háztartási és félprofesszionális piac felé is nyitottak.
Ezen törekvésük egyik legfrissebb gyümölcse az Ascaso Steel széria, melynek a neve egyben utalás a készülékek külső megjelenésére. A gépek készülékháza rozsdamentes acéllemezből van. Nem csak 1-2 díszítő panel, hanem a gép egésze masszív, szálhúzott rozsdamentes acél. Itt nincsenek fémhatású műanyag megodások, a gépek kompromisszumok nélküli minőséget sugallnak.
A Steel széria félprofesszionális készüléke a Steel Duo Prof, vele fogunk most közelebbről is megismerkedni.

A készüléket a hazai forgalmazó kisebb forgalmú vendéglátóhelyekre vagy munkahelyekre szánja, de a Steel Duo Prof a benne rejlő technikai megoldásoknak köszönhetően megvalósíthatja a legkényesebb ízlésű kávérajongók álmait is.

A dobozból kicsomagolva:

A készülék szerény, de mégis igényes, barna kartondobozba van csomagolva, semmi színes termékfotó, ez a készülék nem a hipermarketek polcaira lett szánva.
A dobozból kiemelve láthatjuk, hogy a gépet minden oldalról öntapadós fólia védi.

ascaso steel duo prof csomagolásascaso steel duo prof védőfólia

A tartozékokat (adagoló kanál, kávétömörítő, a szűrőtartó markolata és egy egycsészés szűrőkosár) egy kisebb barna kartondoboz rejti. A szűrőtartó és a kétcsészés szűrőkosár a fejre felhúzva érkezik. Kapunk még ezen kívül egy részletes és egy gyors használati útmutatót és egy tasak vízkőoldó koncentrátumot.

ascaso steel duo prof vízkőoldóascaso steel duo prof tartozékok

Első blikkre:

Az előlapon egymás mellett négy nyomógombos kapcsolót láthatunk, melyek funkciója a kapcsolót szegélyező kis gyűrűre van írva. Az elsővel kapcsoljuk ki-be a készüléket, a másodikkal indítjuk és állítjuk le a csapolás, a harmadikkal forróvizet tudunk vételezni a külön erre a célra szolgáló vízcsapból, a negyedikkel pedig a gőzölést tudjuk indítani és leállítani. Klasszikus tekerőcsapot nem találunk a készüléken, de igazán nem is lesz rá szükségünk. Az előlapon ezen kívül találunk még egy analóg hőmérőt, ami a bojler hőmérsékletét méri. Ez kezdőknek és haladó kávéőrülteknek egyaránt hasznos lehet, később még visszatérünk rá.

ascaso steel duo prof nyomógombokascaso steel duo prof hőmérő

A készülék csepptálca feletti homloklemezén található még egy nyomógomb, mely a gőzfejlesztő rendszert hivatott leválasztani: ha nem akarunk gőzölni, akkor a készülék nem használja feleslegesen a villamos energiát a gőzölő egység fűtésére.

Első szemrevételezés után azonnal feltűnnek a gyártó apró figyelmességei, melyek a hétköznapi használat komfortját fokozzák: a hatalmas csepptálca, melyben labrintusszerű járat van kialakítva, így nehezebben öntjük mellé a vizet a csepptálca ürítésekor, a készülék tetején körben végighúzódó kis „kerítés”, melynek köszönhetően biztonságosan tárolhatjuk a csészéket a gép tetején, a gőzkarról lehúzható turbóhabosító toldalék, mely nélkül klasszikus egylyukú gőzölő csövet kapunk stb.

ascaso steel duo prof csepptálcaascaso steel duo prof gőzcső