2. oldal / 2
Kávékészítés French Press-el
Vizet forralunk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Addig az őrleményt az edénybe adagoljuk: 1,2 dl vízhez 8-9 gramm őrleménnyel számoljunk. A kávét leöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, majd hagyjuk állni 2-3 percig (közben tiszta fakanállal megkeverhetjük néhányszor). Ráhelyezzük a tetőt, és indulhat a préselés. Egyik kézben fogjuk az edény fülét, a másikkal egyenletesen és lassan lenyomjuk a szűrőt és a kávét az edény aljára. A kávét minél előbb ki kell önteni, mert az őrlemény lassan, de tovább ázik az edény alján, megkeseríti az italt.Délutáni kávézáshoz, beszélgetéshez tökéletes kétszemélyes kávét ad egy 3-4dl űrtartalmú edény. Kóstoljuk meg magában is, de érdemes néhány csepp tejszínnel és mézzel ízesíteni, mert ezek jól kiemelik az így készült kávé előnyeit. Segítségül álljon itt a CoffeeGeek és a ParisiCoffee videója a French Press használatáról.
Forrás: Kávéházak.hu