KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

BookCafe - Budapest, Andrássy út

BookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt belső2009 november 10-én Budapesten a régi Divatcsarnok helyén épült Párisi Nagy Áruház gyönyörűen felújított Lotz Termében nyitotta meg kapuit az Alexandra kiadó legújabb, BookCafe névre keresztelt kávézója. A pesti ember emlékezetében Divatcsarnokként élő szecessziós kívül-belül megújult, szépség, elegancia és méltóság fogadja a látogatót az impozáns méretű, átriumos belső térben, ahol bárki kedvére válogathat a bőséges könyv-, CD- és DVD-kínálatból. Az áruház borszaküzletében a Matias Pincészet európai minőségű borai mellett mindegyik jelentős hazai termővidék borai is megtalálhatók. Az áruház kialakítása fényben és pompában nem marad el a saját korában, 1911-ben formabontóan merész koncepciótól, építészeti és működési lehetőségeiben azonban hozzáteszi mindazt, ami a 21. századot képviselheti, így képez hidat múlt és jövő között, újra helyet keresve magának Budapest szívében, az Andrássy út évszázados patinája és a Liszt Ferenc tér nyüzsgő, fiatalos forgataga közepette. A kávézó az első emeleten foglal helyet, a már említett Lotz Teremben, ahová mozgólépcső viszi fel a látogatót. Lássuk hát....
BookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt belsőA kávézóban kényelmes, süppedős bőrfotelek várják a betérőt, szinte minden napszakban várni kell a bejáratnál, amig felszabadul hely. A pompás épület igen sok turistát vonz, és természetesen a helyiek is szívesen keresik fel, korrekt árai miatt is. (erről később)

BookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt pultA pultban egy kétfejes San Remo kávégép és egy La Scala (MC6) őrlő dolgozik. Tampert is láttam a pultban, remélhetőleg használják is. A nagy tömeg és a pulttól messze levő asztal miatt a folyamatot behatóan nem tudtam tanulmányozni.
A rendelt italok : risztrettó és forrócsoki.

A személyzet megfelelően teszi a dolgát a nagy sürgés-forgásban is, a rendelés felvétele gyorsan, olajozottan zajlott. A risztrettóhoz megkérdezték hozhatnak-e egy kis tejet esetleg.
A felszolgálás már lassabb volt, és ezáltal sajnos a megérkezett risztrettó hőmérséklete az elvárt alatt volt, és a kréma (ha volt rajta) is eltűnt. Az italt barna és fehér cukor, szalvéta, és sütemény is kisérte, minden a Manuel terméke. A rendelt ital ízre, mennyiségre tökéletes volt, kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a Manuel 90/10-es “Sublime” keverékét használják.

A másik rendelt ital, a forrócsoki azonban hibátlan volt minden tekintetben.

BookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt risztrettóBookCafe - Budapest, Andrássy út kávézóteszt forró csoki

Nagyon kellemes a BOOKCAFE, mindenképpen érdemes betérni, a hely csodálatos, és kellemes a hangulat is, a nagy forgalom ellenére is.
Az árak : a risztrettó és eszpresszó egységesen 280 Forint, a forrócsoki 420 Forint.
A helyet, a környéket (Andrássy út) is figyelembe véve az árak nagyon diszkrétek, főleg ha még azt is nézzük, hogy a Manuel egyik csúcs blendjét a Sublime-t használják.

Mindenképpen ajánlott hely, érdemes betérni egy finom italra, és mellé egy finom, friss süteményre.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Blaze
5 4 3 3 5 20


Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 39. Tel.: 1/461-5830

Nyitva tartás:
H-V 10-22 óráig

Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!