KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ramada Lake Balaton Mistral bár

ramada mistral bár kávégépA Balaton északi partján autózva nehéz nem észrevenni a Balatonalmádiban található Ramada Lake Balaton szállodát. A gyermekkoromból Auróra hotelként ismert régi épületből egy négycsillagos modern wellness és konferencia szálloda vált, melynek szobáiból fekvésének köszönhetően, csodálatos balatoni panorámában gyönyörködhet az itt megpihenő vendég. Gasztronómiai szempontból két étterem, egy bár és egy grillterasz található itt, melyek közül a bárról a következőt tudhatjuk meg a szálloda honlapjáról:
"Mistral Koktél-, Kávé-, Snackbár és Terasz
A Mistral a’la carte étterem és bár a nemzetközi és a hazai konyha remekeit kínálja.
Exkluzív borok, széles italválaszték, koktélok, Dunhill szivarsarok.
Esténként hangulatos élőzene biztosít kellemes kikapcsolódást. "

Ezen kis bevezető után lássuk, milyen kávét fogyaszthat el a vendég, ebben az igen kellemesnek nevezhető környezetben.
A bárpulthoz ülve közvetlen közelről kísérhetjük figyelemmel a teljes kávékészítési folyamatot, míg ha a teraszon szándékozunk fogyasztani, akkor a parkban és a madárcsicsergésben gyönyörködhetünk az ital megérkezéséig.
Szép napsütéses idő esetén ez igen kellemes élmény, én is többször fogyasztottam itt, de a tesztre természetesen bent foglaltam helyet a kávégép és a daráló közvetlen közelében.
A hatalmas 3 karos LEONE készülék mellett egy Compak K6-os őrlő dolgozik itt.
A rendelést követően előkészítik a csészét és az egyéb kellékeket. Darálás után a daráló beépített nyomós tamperével tömörítnek. Dupla szűrő használata esetén ez adagonként történik.
A kávé lefolyása időben az előírt 25 mp. Risztrettóval kapcsolatos érdeklődésemre elmondták, hogy a kávégép 3 programmal tudja a különböző igényeket kielégíteni: risztretto, eszpresszó és hosszú kávé.

ramada mistral bár eszpresszóÉn a középsőt választottam, külön kis tejhabbal. A kávé Piazza d’Oro.
Az elkészült ital mennyisége, hőmérséklete, kinézete tökéletesen rendben volt, csakúgy, mint az íze.
De az elkészítés folyamatából erre is számítottam és nagyon örültem, hogy pozitív tapasztalatokról tudok majd itt beszámolni!
A kiszolgálás gyors volt, a személyzet kedves, az árak szállodához mértek, az eszpresszó 560ft míg a kapuccsinó 690ft. A kávéhoz barna és fehér cukor egyaránt jár, szalvéta is van a csésze alatt. Víz azonban nem.
Mivel azonban az eszpresszó teljesen rendben volt, a víz miatt nem vontam le pontot.
Tejhab terén volt egy kis hiányosság, szép selymes mikrohabot nem sikerült készíteni. De ez is megbocsátható, ill. lehet, hogy ha valaki nem merült úgy el ennek a techikájában, mint én pl., akkor fel sem tűnik neki.

café la luna bejáratMivel hosszú hétvégére érkeztünk ide, szokásunkhoz híven a környéken még több helyen is kávéztunk, hogy egy kis áttekintést kaphassunk erről a vidékről. A Ramadát elhagyva, az északi parton továbbhaladva Füreden és Tihanyban fogyasztottunk még kávét.

café la luna eszpresszóBalatonfüred központjában a mólóhoz vezető éttermek és boltok között található a Café La Luna nevű kávézó, ahol a szállodában megtapasztalt minőségben, tökéletesen elkészített italt kaptunk a rendkívül finom sütik mellé.
A hely szintén az ajánlott kategória, az eszpresszó és a macchiato is 380ft. A kávé itt is Piazza d’Oro, ezúttal Forza.

Tihanyban kóborolva mindenképp érdemes betérni a közvetlenül az Apátság alatt elhelyezkedő Rege cukrászdába. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem elsősorban a kávé miatt. A szintén az előző helyeken említett fajtából csapolt kávé itt kissé hosszúra sikeredett és langyos volt. A gyönyörű kilátás és a finom sütik viszont kárpótoltak a kávé hiányosságaiért. A miliő miatt mindenképp ajánlanám a helyet és a kávéval is lehet, hogy csak nekünk nem volt szerencsénk.

rege cukrászda tihany bejárattihany rege cukrászda eszpresszótihany rege cukrászda panoráma
 
Összességében elmondhatom, hogy a Balaton északi partján eltöltött hosszú hétvége „kávés szemmel” is igen csak kellemesnek volt mondható.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés (Ramada Mistral Bár):

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Paljoc
5 5 5 5 5 25

Gratulálunk a Ramada Lake Balaton szállodának az elért eredményért!