KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Covim Gold Arabica Pod teszt

covim gold arabica pod tesztA genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, és ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns Covim-ízvilágot, valódi „olasz” gasztronómiai élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. A Covim Gold Arabica egy 100% arabika arányú keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

 

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Covim kávé hivatalos forgalmazójától, az Expolygon Kft -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Covim Gold Arabica Pod

Ár: 70 Ft/db, Forgalmazó adatai
 covim gold arabica pod csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
3
7
3
8
21
SiD/Ionia
4
8
3
8
23
Weinmaker/Euromatik Steam
3
6
3
7
19


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott minta egy fekete tasakban érkezett, elején a Covim logóval, hátulján pedig minden adattal felvértezve. A kávé lefolyása rendben van, nincsen szükség (utó)tömörítésre. A krém vastagsága megfelelő, a cukrot rövid ideig megtartja, a csésze oldalát visszafogottan megfesti. A kávé enyhén gyümcsös, étcsokoládés, mellette halovány marcipán ízzel. Utóíze közepesen hosszan tart, mokkás-füstös jellegű.  Koffein tartalma alacsonynak tűnik, bármely napszakban bátran fogyasztható. Ez a kávé önmagában és tejjel fogyasztva is kellemes.

SiD

A kávé lefolyása szép, 100% arabica podos kávéhoz képest meglepően krémes. A Covim Gold Arabica alapvetően egy gyümölcsös jellegű keverék, fanyar bogyós gyümölcsösséggel nyit és karamellás és diós ízekkel köszön el, utóíze diós-mazsolás. Magas vízhőfokot kíván, ezért bizonyos készülékeken nem árt feljebb szörfözni a hőmérséklettel. Gyümölcsössége kitűnően harmonizál a tejjel, ezért elsősorban tejes italok alapjául ajánlom, de aki kedveli a gyümölcsös, üde ízeket, az nem fog benne csalódni eszpresszónak vagy risztrettónak fogyasztva sem.

Weinmaker Kellemes fekete-arany csomagolású pod. Lefolyása jó, bár nálam egy picit gyorsabb volt a kelleténél, ennek ellenére a krém vastagsága rendben volt. Íze étcsokoládés, gyümölcsös, halvány diós aromával. Érdemes hagyni a gépet rendesen bemelegedni, különben kellemetlen ízeket produkál. Utóíze közepesen hosszú mokkás, kiegészülve jól érezhető füstösséggel. Nem rossz, talán többet vártam tőle. Eszpresszónak nálam hiányzott a testessége, viszont kapucsínónak jó volt.

covim gold arabica pod csapoláscovim gold arabica pod kifolyás
covim gold arabica pod eszpresszócovim gold arabica pod kapucsínó 

Összegzés: Tetszetős, fekete dizájnú csomagolású pod. Lefolyása jó, a krém vastagsága megfelelő. 100% arabika mivoltára tekintettel magas hőfokot kíván, így melegítsük be a gépet rendesen. Alapvetően gyümölcsös arabika blend, étcsokoládés, diós aromákkal. Testessége közepes, utóízében mokkás jellegű, némi füstösséggel megspékelve. Tejes italokban nagyon kellemes, de eszpresszónak is nyugodtan elkészíthető.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!