KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lordok Caffé Tejbár és Kávézó, Kecskemét, Kossuth tér 6-7.

Lordok Caffé  Tejbár és Kávézó épületLegutóbb Kecskemét főterén, mondhatni a város legjobb helyén található kávézóba látogattunk. A rendszerváltás után hosszú ideig a bohócfigurával reklámozott amerikai gyorsétterem működött a Lordok háza alatt, ám a pláza megnyitása után a potenciális vásárlóközönséggel együtt ők is “átköltöztek” oda. A helyén megnyitott a Lordok Café. A ház névadása különben úgy történt, hogy a hatvanas évek végén, a Nagytemplommal szemben felépített hatalmas épületben hosszú ideig csak a rendkívül fontos elvtársak vagy azok ismerősei kaptak lakást, így a népnyelv hamar ráragasztotta az elnevezést, amelyet a mai napig visel.
Lordok Caffé  Tejbár és Kávézó eszpresszóEnnyi bevezetés után térjünk a lényegre. Sajnos nem sok jóról számolhatok be. Első alkalommal csak a pulthoz tértem be. Kissé gyanúsan méregettek, hogy nem szeretnék leülni, de végül megkaptam a risztrettómat. Kissé meglepődve tapasztaltam, hogy a szabványos 15-20 ml helyett közel 35-öt kaptam, amely eszpresszónak is sok lett volna. Krémje persze nem sok, és az egyébként ennél sokkal jobbra hivatott Caffé Perté is a rosszabbik arcát mutatta. Miután meglepődésemből felocsúdtam, kissé bátortalanul szóvá tettem a mennyiségi kifogásom, amelyre gúnyos és emelt hangnemben azonnal megkaptam a kioktatást, miszerint “Nálunk a risztrettó ennyi!!!” Hát, ha ennyi, akkor ennyi, nem vitatkozom.

Lordok Caffé  Tejbár és Kávézó kapucsínóLegközelebb egy péntek délutáni, munka utáni lazításra tértünk be. A jó időre való tekintettel a kihelyezett tagozaton foglaltunk helyet, igazán szép a kilátás innen. A megrendelést gyorsan, ám annál morcosabban vették fel, a kérdésekre és kérésekre gyilkos tekintetek mellett kaptunk tömör, mogorva válaszokat. Úgy látszik, itt jobb nem kérdezősködni. A felszolgált italok tekintetében vegyes volt a kép. A kapucsínó alapvetően rendben volt, jó minőségű tejhabbal készült, – vélhetően – kézzel rajzolt mintával díszítve. Az eszpresszó mennyisége eltúlzott, legalább 35 ml, a krémje vékony és csúnya, sok mindent elárul a készítés hibáiról. Ismét csak nyomokban lehetett következtetni az alapanyag ízvilágára. Nem volt ihatatlan, bár otthon az így sikerült kávéital általában még a mosogatóban landol, ha valaki kifejezetten a kávézás élményét keresi. A kért édesítőszer helyett először cukor érkezett, és szóda sem járt a kávéhoz, mindkettőért külön szólni kellett. Szalvéta egyik italhoz sem járt, már kérni sem mertünk. Csak hogy felkerüljön az i-re a pont, a végén még a véletlen balesetek is ellenünk dolgoztak. Az éppen mellettünk rendezkedő felszolgálónak sikerült úgy hozzácsapni az asztalunkhoz egy fémvázas ülőalkalmatosságot, hogy ijedtségtől majdnem leestünk a székről.

Az árak máskülönben elfogadhatóak, egy eszpresszóért 250 Ft-ot, egy kapucsínóért pedig 310 Ft-ot kérnek. Borravalót nem adtunk.

Összességében sokkal többet vártam, különösen azért, mert azt hiszem, a város egyik legjobb baristája is itt dolgozik. Ez a tény sajnos nem látszik meg szakmai munkán. A fő probléma azonban mégsem ez, hanem a rendkívül arrogáns személyzet. A rendszerváltáskor még bíztunk benne, hogy ilyen fajta vendéglátós mentalitás a szocializmussal együtt kipusztul, ám ismét csalódnunk kellett.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
4 3 5 3 1 16

Lordok Caffé Tejbár és Kávézó

Kecskemét, Kossuth tér 6-7.

Tel.:
+36-70-866-02-23

Nyitva tartás:
Hétfő-Vasárnap:06.00.-02.00.