KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dock Caffe Italian Espresso Pod - Egy kellemes kávé, barátságos áron

Dock Caffe Italian Espresso Pod kávétesztOlaszország egyik városában Triesztben 1928. óta működő  Dock Caffe kávé pörkölő és kávé forgalmazó cég Magyarországi képviselete vagyunk. Bárok, kávézók, kávéházak, éttermek, cukrászdák, élelmiszer boltok illetve egyéb vendéglátó helyek és kereskedelmi egységek számára forgalmazzuk termékeinket. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Dock kávé hivatalos forgalmazójától, az Sanorbimpex Kft-től (Szántó András.: +36-70-628-1938) kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Dock Caffe Italian Espresso Pod (piros)

Ár: 45 Ft/db, Forgalmazó adatai
Dock Caffe Italian Espresso Pod csomagolás 

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
8
4
10
26
SiD/Ionia
3
7
3
10
23
Weinmaker/Euromatik Steam
4
7
3
10
24


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott pod egy piros zacskóban, a korábban szemes kávé tesztből megismert „sünis” logóval díszítve érkezett. A csomagolás egyszerű, informatív. A pod bontáskor megfelelően tömörítettnek látszik, lefolyása is jó, de a legjobb eredmény érdekében érdemes egy kicsit még utótömöríteni szerintem. A kávé krémje podos viszonylatban teljesen jó, kitart a fogyasztás végéig és szépen megfesti a csésze falát is. Cukrot is megfelelő ideig megtartja. A kávé nagyon ízletes : gyümölcsös, marcipános, diós és enyhe kakaós ízeket hordoz, kellemes harmóniában. Tejjel is finom, de én szívesen fogyasztottam magában eszpresszónak. Engem ez a Dock keverék meggyőzött, mivel az ára is jó, így mindenképpen nagyon ajánlott kategória. Finom!

SiD

A kávé lefolyása kellőképpen lassú, a pod megfelelő tömörségű. A crema nem túl vastag, de kevergetés után is megmarad. A kávé íze tejcsokoládés, tejkaramellás, édeskés. Markáns keserűség vagy erős savasság nem érezhető, testesnek nem mondható. Egy egyszerű, de kellemes mindennapi eszpresszó keverék, ami tejjel is jól szerepel.

Weinmaker Egyszerű, piros csomagolású pod, a cég sünös logójával felvértezve. Tömörítése tökéletes, lefolyása szép. A krém vastagsága jó, kitart a fogyasztás végéíg. A kávé íze csokoládés, gyümölcsös jegyekkel kiegészülve, jól kivehető édeskés jelleggel. Egy egyszerű, de teljesen korrekt ízvilág. Utóíze közepesen hosszú, testessége közepes. Eszpresszónak tökéletes volt, és tejjel fogyasztva is finom. Az ára pedig teljesen baráti.

Dock Caffe Italian Espresso Pod lefolyásDock Caffe Italian Espresso Pod krémDock Caffe Italian Espresso Pod eszpresszó

 

Összegzés: Barátságos, piros csomagolású pod a cég sünös logójával. A pod tömörsége jó, nincs szükség utólagos tömörítésre. Lefolyása szép. Krémje világosbarna színű, podhoz mérten a vastagsága teljesen rendben van, kitart a fogyasztás végéig. Ízében a csokoládés, kakaós, gyümölcsös aromák dominálnak, kiegészülve marcipánnal, tejkaramellával, és dióval. Kellemes, szerethető ízvilág, mely mindennapi fogyasztásra tökéletes. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk, de tökéletesen megállja a helyét tejes italok alapjaként is. Mindemellett rendkívül kedvező árfekvésű. Érdemes beszerezni.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!