KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dock Caffe 100% Arabica Espresso Pod- egy újabb sün bomba áron

dock caffe espresso pod kávétesztOlaszország egyik városában Triesztben 1928. óta működő  Dock Caffe kávé pörkölő és kávé forgalmazó cég Magyarországi képviselete vagyunk. Bárok, kávézók, kávéházak, éttermek, cukrászdák, élelmiszer boltok illetve egyéb vendéglátó helyek és kereskedelmi egységek számára forgalmazzuk termékeinket. - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

 

 

 

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Dock kávé hivatalos forgalmazójától, az Sanorbimpex Kft-től (Szántó András.: +36-70-628-1938) kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Dock Caffe 100% Arabica Espresso Pod (fekete)

Ár: 45 Ft/db, Forgalmazó adatai
 dock caffe espresso pod kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
7
4
10
25
SiD/Ionia
3
8
3
10
24
Weinmaker/Euromatik Steam
3
7
3
10
23


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott pod egy fekete zacskóban érkezett, teljesen megegyező az előző pirossal. Itt is a csomagolás egyszerű, ám informatív. A pod bontáskor itt is érdemes egy kicsit még utótömöríteni szerintem. Egyébként igen gyors lehet a lefolyása. A kávé krémje podos viszonylatban jó, kitart a fogyasztás végéig. A cukrot is megfelelő ideig megtartja. A kávé kellemesen gyümölcsös, nektárosan édeskés. Ezt a podot én főként tejjel ajánlom, az előző jobban ízlett eszpresszónak, risztrettónak mint ez. Kiváló ár, érték arány itt is – feltétlen kóstolandó!

SiD

A kávé lefolyása kellőképpen lassú, a pod megfelelő tömörségű. A kávé krémje világos, tejkaramella színű, nem túl vastag, de kevergetés után is zárul. A kávé íze üde, gyümölcsös, citrusféléket vélhetünk benne felfedezni. Cukor nélkül is érdemes megkóstolni, de egészen kevés cukorral talán még jobb, mert egy picit felerősödik a kávé savassága, kiemeli a friss, citrusos ízeket. Kitűnő kávé tejes italokhoz.

Weinmaker Egyszerű, de kellemes fekete csomagolás, mely minden szükséges információt tartalmaz. A pod tömörítése teljesen jó, nem igényel semmilyen utómunkát. A krém vastagsága közepes, de keverés után is szépen záródik, és kitart a fogyasztás végéig. Íze gyümölcsös, könnyed, jól érezhető édeskés jelleggel. Testessége közepes. Utóízében semmilyen kellemetlen aroma nem tapasztalható. Leginkább tejes italokhozhoz ajánlanám, bár eszpresszónak is jó volt.

dock caffe espresso pod kávéteszt csapolásdock caffe espresso pod kávéteszt csészedock caffe espresso pod kávéteszt krém

 

Összegzés: Fekete csomagolású pod a cég sünis logójával díszítve. Tömörítése jó. A krém színe világosbarna, közepes vastagságú. A cukrot rövid ideig tartja, és kevergetés után is zárul. Üde gyümölcsös ízű keverék, nektáros édességgel. Kiváló tejes ital alap, de eszpresszónak is kellemes. Kiemelnék a kiváló ár/érték arányt. Érdemes kipróbálni!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!