KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár, 8600 Siófok Beszédes sétány 83.

Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár portálA nemrég tesztelt kitűnő Carraro Kávé-és Cocktail bár "testvére" a Balaton szemközti partján Siófokon található. A közvetlen vízparti Club 218 Apartmanház hatalmas teraszán elterülő Sunset Beach bárban a márka másik prémium blendjéből, a Don Cortezből készítik a különböző kávékat és kávé alapú italkülönlegességeket. A DC összetevői megegyeznek a Carraro 1927-nél használtakkal /lásd előző teszt/, a különbség az arányokban rejlik.
Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár kávégépItt sem elégedtünk meg egy látogatással, többször is elsétáltunk egy jó kávé kedvéért. Megérte, mert egyetlen alkalommal sem kellett csalódnunk. A fiatal barista remekül értette a dolgát és tevékenykedéséből azonnal látható volt, hogy nemcsak érti, de szereti is amit csinál. Hamar beszédbe elegyedtünk és kiderült, hogy még ennél is többről van itt szó.
Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár eszpresszóPillanatokon belül előkerült egy nyitott szűrőtartó kar és végre élőben is megnézhettem egy ilyen csapolást.
A dupla risztrettóm 18! gramm őrleményből készült, csodálatosan tört át és rendeződött egy sugárba a cirmosan kifolyó ital. A látványt már csak az ízek kavalkádja tudta felülmúlni, aki erre jár mindenképp nézze és kóstolja meg ezt a különlegességet.

Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár Irish LadyTársaságunk hölgy tagjai is segítségül szolgálnak a teszteknél rendeléseikkel, ezúttal az Irish Lady Coffee nevű, Baileys, barna cukor, dupla eszpresszó és tejszínhab alkotta finomságot szürcsölgették nagy elégedettséggel. A nyárból már nem sok idő van hátra, de aki Siófokon a szállodasoron kószál véletlenül, mindenképp üljön be erre a különleges helyre, megéri.
Árak teljesen átlagosnak mondhatóak, eszpresszó, risztrettó 350, az Irish Lady Coffee pedig 850ft-ba került.

Mivel nagy hatással volt rám, megemlíteném még a 75%-os Bacardi 151 rumot, amelybe belekortyolva szintén nem mindennapi ízvilágban lehet részünk. A felszolgált italok kifogástalanul kerültek szervírozásra, minden esetben egy kis pohár víz kíséretében. A kapuccsínó pedig tökéletes, selymes, nagyobb buborékoktól mentes tejhabbal érkezett.


Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár pultAz előzőhöz hasonlatosan ezt a kávézót is maximális pontszámra tudtam értékelni minden tekintetben, külön kiemelve a barista srác profi és egyben szimpatikus, alázatos hozzáállását a kávékészítés tudományához!

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Paljoc
5 5 5 5 5 25


Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!

Sunset Beach Kávé-és Cocktail Bár
Siófok, Beszédes sétány 83.