KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Musetti Rossa pod - csokoládéba oltott gyümölcs

musetti rossa pod tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy kiemelje az eredeti kávé aromáját és zamatát, felidézve azt a termőhelyet, ahol a zöld kávét szüretelték. Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti Rossa a klasszikus kávékategóriába tartozó, 60% arabika – 40% robuszta összetételű, teljes testű, erősen krémes állagú kávé. 1000 g-os kiszerelésű babkávé és 150, illetve 24 db-os kiszerelésű pod-os csomagolású őrlemény formájában forgalmazzák - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Musetti kávé hivatalos forgalmazójától, a Szamila Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Musetti Rossa Pod

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 musetti rossa pod teszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
7
4
9
24
SiD/Ionia
3
8
3
8
22
Weinmaker/Euromatik Steam
3
8
3
9
23


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Egyszerű, fekete csomagolásban érkezett a Musetti Rossa pod. Minden kellő információ megtalálható a csomagoláson. A lefolyása szép, vékony egérfarkas, nem gyors – kézzel tömöríteni nem kell.. A krémje hajlamos mintázódásra, teljesen jó podos viszonylatban, a cukrot tartja, majd süppedősen nyeli.  A kávé a korábban kóstolt szemes változat ízeit hozza : dominánsan marcipános-kakaós. Nagyon enyhe gyümölcsösség, éppen csak érezhető.  Utóíze közepesen hosszan tart, kakaós-mokkás. Koffein tartalmát magasnak mondanám, főként reggeli, napközbeni fogyasztásra ajánlanám. Egyszerű, de szerethető keverék, tejes italokban sem kell szégyenkeznie. Egy jó pod, jó áron!

SiD

A kávé lefolyása picit gyorsabb a kelleténél, ami az ízeket a gyümölcsös irányba tolja egy kicsit. A szemes Rossa ismeretében egy karakteres, erőteljes, csokoládés ízvilágú eszpresszó bár blendet vártam, de talán a gyorsabb lefolyásnak köszönhetően a vártál gyümölcsösebb lett. A kávé krémessége közepes, a cukrot nem tartja a crema, de szépen záródik, kevergetés után is megmarad.
Ízek terén lágy, tejcsokis, bogyós gyümölcsös: cseresznyés jellegű ez a kávé. Testessége közepesnek mondható, savassága gyenge. Összességében nagyon kellemes, igazi mindenes blend ez a podos Musetti Rossa, ami azt jelenti, hogy tejes italnak és eszpresszónak is egyaránt jó alap.

Weinmaker Igényes csomagolás, és jó tömörítés jellemzi ezt a Musetti podot. Krémje közepes vastagságú, a cukrot nem nagyon tartja, de kevergetés után is záródik, és kitart a fogyasztás végéig. Íze tejcsokoládés, bogyós gyümölcsös. Nagyon kellemes, lágy keverék, szépen összehangolt arányokkal. Testessége közepes. Utóízében továbbmegy a csokis vonal, és viszonylag hosszan megmarad. Kitűnő risztrettó, eszpresszó készíthető belőle, de nagyon finom volt kapucsínónak is.

musetti rossa pod teszt csapolás podstarmusetti rossa pod teszt eszpresszó
musetti rossa pod teszt csapolás euromatikmusetti rossa pod teszt krém

 

Összegzés: A megszokott, igényes, Musettitől elvárt színvonalú csomagolás, ezúttal fekete köntösben. A pod tömörítése nagyon jó, nem kell utólag tömöríteni. Lefolyása szép, és nagyjából tankönyvi idő szerint jön le az eszpresszónyi mennyiség. A krém vastagsága közepes, cukrot nemigen tartja, de kevergetés után tökéletesen záródik, és kitart a fogyasztás végéig. Ízvilága csokoládés-kakaós, gyümölcsös aromákkal megtámogatva. Tökéletesen kerek, lágy, nagyon kellemesen összehangolt blend. Testessége közepes. Utóíze csokoládés, kakaós, enyhén mokkás jellegű. Nagyon jól eltalált keverék. Gyakorlatilag bárminek elkészíthetjük, tökéletes végeredményt kapunk. Az ára is jól pozícionált, mindenképpen érdemes kipróbálni.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!