KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dömötöri Cukrászda és Kávézó - Sopron, Széchenyi tér

dömötöri cukrászda és kávézó sopron portálSopronban sétálva, a belvárosban levő Széchenyi tér sarkán akadtunk erre a dekoratív belsővel ellátott hangulatos kávézóra. Az intézmény cukrászdaként is üzemel, a beltér ízlésesen berendezett és a nagy belmagasságnak köszönhetően galériát is kialakítottak, de mi a babakocsi miatt lent foglaltunk helyet.
dömötöri cukrászda és kávézó sopron belsőA kávégép mellett látható Illy logós hordók egyből jelezték mit szolgálnak fel, nem volt más hátra mint kóstolni!

A géppel, a darálóval külön nem ismerkedtem meg, gondoltam a "cél szentesíti az eszközt" és inkább a kávé legyen beszédes mindsem a géppark.

Helyet foglalva az asztanál máris érkezett a pincér hölgy és felvette a kapucsínóból és eszpresszóból álló rendelésünket. Érdekes, hogy itt az osztrák határ közelében a tejhabos kapucsínót "Melange"-ként kell kérni, ezt nem árt tisztázni rendeléskor, hogy véletlenül se "növényi habosított kivonatot" kapjunk a kávéra fújva.)

Pár pillanat múlva "megszólalt" a daráló (Jó jel!) majd a tejhabosítás jellegzetes hangja is. Az italok egy csillogó ovális tálcán érkeztek csomagolt aprósüteményekkel, egy-egy pohár ásványvízzel, és egy kis kancsó tejjel az eszpresszóhoz! Dicséretes felszolgálás!

dömötöri cukrászda és kávézó sopron kávé és kapucsínóAz eszpresszó mennyisége is kinézete igéretesnek tűnt, a tetején volt egy kis crema is. A kávé nekem kicsit vizes volt de ez íze még az élvezhető kategóriába tartozott. Az alapanyag pontos típusát nem kérdeztem, a kávénak kifejezetten gyömölcsös jellege volt közepesen hosszan tartó utóízzel, de kiugró jellegzetességek nélkül.

A kapucsínó nem tetszett annyira. A gőzölt tej a tetején buborékos, levegős volt, alatta pedig ott lapult az elvileg eszpresszónyi kávé kevés tejjel a tetején. Itt már jobban lehetett érezni a kicsit hígabb eszpresszóra öntött tejhabot ami tovább topította az ízeket ezért nem volt igazi aromája sem így az eredmény kicsit lapos lett.

A kért italokért - a fent említett körítéssel - 680 Ft-ot fizettünk, vagy eurós fizetőeszköz esetén a számla szerint 2,52 EUR közös valutát adhattunk volna.

A számla végösszegét annyiban feltétlenül szerénynek érzem, hogy a szállásként használt soproni Lővér hotelban Douwe Egberts (!) kávét mértek csaknem crema nélkül, és a hozzáadott szervízdíjjal együtt (!!) a számlán majdnem 900 forint szerepelt ugyanezért!!!

-Ugye, hogy nem is olyan rossz kávé ez az hígra csapolt Illy és mindjárt nem drága egy kicsit sem? ;-))

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Dynax5
5 3 5 3 5 21


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!