KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Vignola Caffé pod - egyszerű, de kellemes ízvilág

veronesi vignola caffé pod tesztA Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában.
A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávé hivatalos forgalmazójától, az Il Moretto Kávé Kis és Nagykereskedés-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi Vignola Caffé

Ár: 45 Ft/db, Forgalmazó adatai
 veronesi vignola caffé pod teszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
4
6
5
8
23
SiD/SGL Podstar
3
8
4
8
23
Weinmaker/RDL Cappuccino
4
6
4
8
22


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A pod fehér Veronesi márkajelzésű és talján trikolor zászlós csomagolásban érkezett. Lefolyása teljesen jó, utólagos (kézi) tömörítést nem igényelt  A krém jó vastag, megfesti a csésze oldalát. A cukrot tartja, kevergetés után záródik. A Vignola pod domináns íze kakaós. Mellette egy kis pörkölt magas, malátás íz lelhető még fel, semmi túlbonyolított ízvilágra ne számítsunk. Koffein tartalmát magasnak éreztem, egy testes robusztás keverékkel van dolgunk, úgy sejtem. Ez a pod teljesen jó, egy egyszerű, bármikor fogyasztható keverék, semmi tolakodó nincsen benne, sem kiugró. Bátran ajánlott kategória, árfekvésben is nagyon korrektül van pozícionálva.

SiD

Egy bár keverékről van szó, ami magas robuszta hányadot sejttet. A podok tömörsége nem tökéletes, némelyik érezhetően szét van esve, puha. A kávé lefolyása lassú, de ennek ellenére a krémesség nem túl erőteljes és a crema világosnak mondható. Az ízek terén nincs gond, ez végre egy határozott Veronesi pod: édeskés, kakaós-süteményes ízeket kínál nem elhanyagalható koffein lökettel kézenfogva.
A felhasznált robuszta nem keserű, kellemetlen mellékízek nincsenek. Ideális egy kiadós ebéd után vagy reggeli ébresztőnek.

Weinmaker A Vignola pod szintén a Veronesi terméke, de jelen esetben nem a koronás csomagolás, hanem egy egyszerűbb kivitel. A pod tömörsége jó, nem kellett utótömöríteni. Lefolyása szép. A krém megfelelően vastag, a cukrot tartja, és kevergetés után szépen záródik. Egyszerű ízvilág, mely egy erőteljes kakaós vonalra épít, jól érezhető édességgel, malátás, pörköltmagvas aromákkal, melyben feltűnik a Veronesi több blendjében is előforduló camembertes íz. A kávé érzetre erőteljesen koffeines, testessége jó. Fogyasztását elsősorban a délelőtti órákra pozícionálnám.

veronesi vignola caffé pod teszt csésze és podokveronesi vignola caffé pod teszt lefolyás
veronesi vignola caffé pod teszt eszpresszóveronesi vignola caffé pod teszt krém

 

Összegzés: Egyszerű fehér csomagolású pod, de minden információt tartalmaz. Megfelelő tömörségű pod, utólagos tömörítést nem igényel. Lefolyása krémes, megfelelően lassú. A krém színe világosbarna, podhoz mérten jó vastagságú, a cukrot szépen tartja, kevergetés után záródik. Íze kakaós, édeskés jellegű, pörköltmagvas, malátás aromákkal. Egyszerű, kedvelhető ízvilág. Testessége jó. Magas koffeintartalma miatt ideális reggeli ébresztő lehet. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk. Barátságos árazása miatt mindenképpen érdemes kipróbálni.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!