KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tejhabosítás kávégép nélkül: megoldás az Aerolatte

aerolatte tejhabósító termékvonalNem árulok el azzal titkot, hogy milyen sok ember kedveli a kávé valamely tejjel készített formáját, legyen az macchiato, latte macchiato, kapucsínó, ...stb. Mi sem egyszerűbb ennél, ha otthoni kávégépünk rendelkezik gőzölési lehetőséggel, és van némi tejhabosítási gyakorlatunk, máris készíthetjük kedvenc kávéitalunkat. Mi van abban esetben, ha valakinek nincs ilyen kávégépe, vagy van, de nem tud vele tejhabot készíteni, és nem akar gyakorolni vele. Akkor ő csak igyon tejeskávét, és mondjon le azokról a tejes italokról, amelyek elkészítéséhez tejhabra is szükség van?

Szerencsére van megoldás. Okos emberek kitaláltak már többféle „készséget” ennek a problémának az áthidalására, de talán az egyik legegyszerűbben, és legkönnyebben kezelhetőt készüléket nekem is volt szerencsém kipróbálni.

aerolatte tejhabosító készülékAz eszköz Aerolatte névre hallgat, és felépítése roppant egyszerű. Egy pici motor forgat, magas fordulatszámon egy apró habverőszerű tárcsát, amellyel egyszerűen és könnyen tudunk levegőt vinni a tejbe, vagyis habosítani. Többféle dizájn létezik, az elegáns króm színűtől, a vicces bocimintásig. Kidolgozása minőségi (a gyártó a rozsdamentes változatra 5 év garanciát vállal), és nagyon csendesen működik.

Kezelése senkinek sem okozhat problémát:

  • Öntsünk a pohárba a tejet (a pohár felénél nem ajánlatos tovább tölteni)
  • Amennyiben meleg italt készítünk, úgy melegítsük meg mikróban 60 fok körüli hőmérsékletig (ne forraljuk fel), vagy eleve már meleg tejet öntsünk bele.
  • Merítsük bele az Aerolatte készüléket, és lassú, finom mozdulatokkal vigyük a tejbe a levegőt.
  • A számunkra ideális állag elérésekor állítsuk le.
  • A habosítás végeztével öblítsük el a csapnál, és készen is vagyunk.

Aerolatte videó bemutató:

Természetesen nem veheti fel a versenyt egy komoly gépen, megfelelő hozzáértéssel készített tejhab minőségével, de tökéletesen vállalható a végeredmény. Nekem nagyon tetszett ez a kis praktikus eszköz, mivel hihetetlenül egyszerű a kezelése, könnyű tisztán tartani, és könnyen bárhová magával viheti az ember. Így még azok figyelmébe is ajánlom akik utazáshoz, hétvégi házba keresnek valami egyszerű tejhabosítási lehetőséget.

A készüléket a blomusshop.hu biztosította:

1067 Budapest Eötvös u. 26/b.
Tel./Fax: +361-302-3218
Mobil: +3630-916-7225
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
webshop: www.blomusshop.hu