KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veronesi Vignola koffeinmentes pod - mint az igazi

veronesi vignola koffeinmentes pod tesztA Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában.
A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Veronesi kávé hivatalos forgalmazójától, az Il Moretto Kávé Kis és Nagykereskedés-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Veronesi Vignola koffeinmentes pod

Ár: 65 Ft/db, Forgalmazó adatai
 veronesi vignola koffeinmentes pod teszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
4
7
4
9
24
SiD/SGL Podstar
4
8
3
8
23
Weinmaker/RDL Cappuccino
4
7
4
8
23


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A pod az előző fehér Veronesi Vignola csomagolásához hasonlít, csak világoskék színben. Lefolyása ennek is teljesen jó, utólagos (kézi) tömörítést nem igényelt  A krém vastagsága jó, megfesti a csésze oldalát. A cukrot tartja, kevergetés után záródik. Nem csak csomagolásában, ízvilágában is hasonló volt nekem a fehér Vignola podhoz. Itt is egy (keserű) kakaós íz dominál, mellette még egy kis mokkás íz fedezhető fel. Koffeinmentes a pod, de bántó, kellemetlen mellékíze nincsen, mint azt sokan a koffeinmentes kávénál hiszik. Összességében egy jó keverék, mindenképpen ajánlott azoknak akik nem ihatnak koffeines kávét.

SiD

Megszokhattuk, hogy a koffeinmentes podok szinte minden esetben jól teljesítenek, néha még jobban is, mint a hagyományos társaik. Szerencsére ez most sincs másképp. A Veronesi koffeinmentes pod lefolyása picit gyors, de krémességben megveri a robusztás bár keverék márkatársát: a krém most sem túl vaskos, de szépen felszökik a csésze falára, kevergetés után is megmarad. A kávékészítés közben már érezni a citrusos illatot, ami előrevetíti a kávéital ízvilágát. A kávé egy tejcsokoládés alapon nyugszik, melyet intenzív zöld citrusos (lime és grapefruit) ízjegyek színeznek. Cukor nélkül javaslom megkóstolni, de egy kevés cukor még nem ront a gyümölcsösségen. Ideális késő délutáni kávé, mely tejes italok alapjául is kitűnő.

Weinmaker A Veronesi koffeinmentes podja külcsínben csak színében tér el az előzőleg kóstoltól, jelen esetben egy világoskék csomagolást kapott. Tömörítése tökéletes volt, semmiféle utólagos bűvészkedésre nem volt szükség. Igazán jót mindig a második csapolás adott, annak ellenére, hogy a gépet hagytam bemelegedni (ezek szerint nem eléggé, vagy ez a pod kedveli a magas hőmérsékletet). A krém színe középbarna, vastagsága és olajossága teljesen rendben volt. A cukrot picit tartotta, és szépen megfestette a csészét. A kávé egyszerű, de nagyon kellemes ízvilágot képvisel, melyben a tejcsokoládé jól harmonizál, a grapefruitos, pomelós gyümölcsösséggel, melyben a savanyúság alig, a keserűség pedig még a kellemesség határán belül mozog. Mivel koffeinmentes pod (ízében ebből semmit sem érezni), így bármikor nyugodtan fogyasztható.


veronesi vignola koffeinmentes pod teszt kifolyásveronesi vignola koffeinmentes pod teszt eszpresszó
veronesi vignola koffeinmentes pod teszt csapolásveronesi vignola koffeinmentes pod teszt krém 

Összegzés: Világoskék csomagolású pod, melynek a tömörítése jó, lefolyása szép. A krém vastagsága és minősége teljesen rendben van, a cukrot röviden tartja, és kevergetés után szépen záródik. Egy egyszerű, de kellemes ízvilágú pod. Csokoládés alapon, halvány citrusos gyümölcsösséggel, melyhez némi keserűség társul (nem bántó). Semmi kellemetlen, vegyszeres ízt nem lehet érezni, vagyis csak a csomagolásról tudhatjuk, hogy koffeinmentes poddal van dolgunk, ízében ez gyakorlatilag észrevehetetlen. Akár késő délután, vagy este is bátran fogyaszthatjuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!