KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

HandPresso DomePod - kávé őrölt kávéból, ahol csak szeretné

Tartalomjegyzék

handpresso domepod bemutatóAz előzőleg bemutatott Handpresso Wild E.S.E. Podos készüléknek létezik egy őrölt kávéval működő változata a Handpresso Domepod, amit szintén a Profimat Kft. bocsátott a rendelkezésünkre. Az elv és a szlogen ugyanaz mint az E.S.E podos készüléknél, a különbség csupán annyi, hogy itt őrölt kávéval etethetjük, aminek előnyei és hátrányai is vannak.
Ennek a megoldásnak megvannak az előnyei, de a hátrányai is. Az őrölt kávés működéshez vagy rendelkeznünk kell egy eszpresszóképes darálóval, amivel otthon ledaráljuk a kívánt kávét, vagy előredaráltat kell vásárolni a boltban. Az előredarált kávé viszonylag gyorsan veszít az aromájából, míg az adagonként lezárt podnál ez nem áll fenn (bár véleményem szerint nem éri el a frissen őrölt kávé minőségét). Maga a készülék használata ugyanaz, csak jár egy pici koszolással, illetve tömöríteni is kell, amihez vagy szerzünk valami spéci tampert (tömörítőt), vagy egy kiskanál, esetleg az újbegyünk segítségével tömörítjük az őrleményt. A különböző kávék cserélgetése is nehezebb, mintha podot használunk. Természetesen az előny sem elhanyagolható, hogy az őrölt kávé használata jóval gazdaságosabb anyagilag, mint a pod. Száz szónak is egy a vége, hogy mindenki mérlegelje, hogy neki melyik megoldás az előnyösebb.

A két készülék egy közbetét kivételével gyakorlatilag teljesen azonos, és ha a gyártó is úgy gondolná valószínűleg simán meg lehetne oldani mindkét üzemmódot egy eszközzel is.

handpresso domepod bemutató különbséghandpresso domepod bemutató közeli wildhandpresso domepod bemutató előről egyforma

A használat teljesen megegyezik a Wild-al, csak a pod helyet a megtöltött szűrőt kell behelyezni:


  • handpresso domepod bemutató eszpresszóElfordítjuk a nyél alsó részénél levő markolatot, így az mozgathatóvá válik. Ilyenkor a készülék úgy néz ki mintha egy bicikli pumpa lenne. A markolat segítségével megnöveljük a nyomást, amit a kis nyomásmérő segítségével lehet nyomon követni. A zöld sáv eléréséig kell folytatni a pumpáló mozdulatokat (akárcsak egy pumpánál), ami a gyakorlatban nagyon gyorsan megvan.
  • Átfordítva a készüléket, lecsavarjuk az alsó részét, ami gyakorlatilag maga a szűrőkosár.
  • Ezután beletöltjük a forróvizet (lehetőleg 92 celsius fok körül), és behelyezzük az őrölt kávéval megtöltött, és tömörített kosárkát, majd visszacsavarjuk az alsó részt.
  • Ezután visszafordítjuk a Handpressot (úgy, hogy lássuk a nyomásmérőt).
  • Várunk pár másodppercet (előáztatás), majd szépen vízszintesen tartva, a gomb lenyomásával megkezdjük a kávékészítést.
  • A kívánt mennyiség elérése után (ami mivel eszpresszóról beszélünk 25-30ml), a gomb alulról történő megnyomásával megállítjuk a csapolást.
A cikk nem ért véget, kérjük lapozzon...