KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

HandPresso DomePod - kávé őrölt kávéból, ahol csak szeretné - Kávékészítés a DomePoddal

Tartalomjegyzék


Itt egy videó a Handpresso Domepod használatáról. Jelen esetben egy friss pörkölésű 100% arabikát használtam (Kenya), ami a videón is jól látszik, hogy milyen szépen krémesen folyik le. Vagyis a kulcs, a friss pörkölés, és a friss őrlés.

Néhány tipp, hogy hogyan lehet kihozni a Domepodból a maximumot.

Használjon lehetőleg frissen őrölt kávét, amit eszpresszó finomságúra kell ledarálni. Nem szabad nagyon erősen tömöríteni, annyira pont elég , amennyire egy kiskanállal, vagy újjal ezt meg lehet oldani. A túl erős tömörítés gátolta a crema képződését. Természetesen érdemes a csészét és magát az eszközt is előmelegíteni. Nagyjából 7-7,5 gramm fér bele a kosárba. Használjunk nyugodtan a felforrt vizet, minimális várakozással, mert mire elkezdjük a csapolást, nagyjából a kellő szintre hűl vissza.

A minőség:


Meglepően jó minőséget sikerült elérnem a Domepod használatával. Értse ezt mindenki úgy, hogy természetesen elmarad egy komoly otthoni géphez képest, de tökéletesen élvezhető eredményt produkál. Simán felveszi a versenyt minőségben az E.S.E. podos Handpresso Wild-al (friss kávéval meg is előzi). Valószínűleg azért, mert a teszthez frissen őrölt szemes kávét használtam, és az nagyon sokat tudott lendíteni a dolgon. Előredarált (bolti) kávém nem volt itthon, így azzal nem tudtam kipróbálni, bár a csatolt videón készített kávé nagyon jól néz ki. Az igazi nagy durranás az lenne, amit már az elején is írtam, hogy a gyártó a Wild-ot és a Domepod-ot összehozná egy készülékbe, ötvözve ezzel mindkét készülék előnyét.