KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Il Moretto kávé kis és nagykereskedés, Pécs

il moretto kávé kis éd nagykereskedés portálA pécsi illetőségű il Moretto kávé kis és nagykereskedést úgy gondolom nem kell különösebben bemutatni a Kávékorzó olvasóinak. A tesztcsapat több tagja is személyesen ismeri a tulajdonost, Kiss Tibort, míg az olvasó az általuk forgalmazott kávék tesztjeit böngészhette már a Kávékorzó Magazin hasábjain. Kiemelkedő ár/érték arányú blendjeik méltán örvendenek igen nagy népszerűségnek a vásárlók körében.
Jómagam rendszeresen látogatom ezt a pécsi üzletet. Munkám miatt havonta megfordulok ebben a festői szépségű városban, melyet kedvenc helyeim között tartok számon.

Legutóbbi ott jártamkor döntöttem úgy, hogy készítek egy rövid kis fényképes beszámolót magáról az üzletről. Véleményem szerint mindenképp megérdemelnek ilyen téren is egy kis figyelmet.

il moretto kávé kis éd nagykereskedés faema kávégépA boltba belépve meghatározó élményt nyújt a történelmi korú, 50 év körüli karos Faema kávégép, melyet érkezésemkor azonnal munkára fogtak, a következő „kört” pedig már én csapolhattam. Csakúgy, mint Szekszárdon Sanyinál, az E61-es Faemán, itt a karoson is nagy élmény húzni egy kitűnő eszpresszót.

il moretto kávé kis éd nagykereskedés kotyogókA gép mellett darálók garmadája látható, a másik falon színes olasz kotyogók serege áll szemet gyönyörködtető rendben.

A hátsó helyiségben a javításra váró automata gépek sorakoznak, és mint megtudtam, készülnek megnyitni az ország egyik legnagyobb alkatrész webáruházát, amelyhez szintén itt készülnek a fotók ezrei.

il moretto kávé kis éd nagykereskedés eszpresszóA kávét a Veronesi csúcs blendjéből az Alta Caffetteriából készítik. Úgy hiszem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, csúcsminőségű eszpresszót ihat az ide betérő vendég, egy igen különleges géppel elkészítve, amelynek már a puszta látványa is meghatározó élmény. Mindenképp megéri megkóstolni.

A finom kávék mellett megvásárolhatjuk itt akár álmaink kávéfőzőjét is, hiszen forgalmazzák többek között a Magister készülékek teljes palettáját. Nem tudom nem megemlíteni, hogy én is Tőlük szereztem be kávékészítési hóbortom kielégítésére, az azóta is nagy megelégedéssel használt hőcserélős (HX) rendszerű Faema E61 fejes Magister Stella készülékemet. Aki kicsit kedvezőbb árfekvésű, de hasonló tudású gépet szeretne birtokolni, Grimac HX/E61-es gépet vásárolhat itt.

Értékelést nem írok külön, mert nem egy kávézóról van szó, de összességében nálam csillagos ötöst érdemel ez a hangulatos és jelenleg karácsonyi díszben pompázó üzlet.

il moretto kávé kis éd nagykereskedés üzletbelsőil moretto kávé kis éd nagykereskedés kávékil moretto kávé kis éd nagykereskedés kávékészítés