KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lucffe Colombia - Közép-Amerikai arabika

lucaffe colombia podos kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. Arabica minőségű kávé, amelynek Kolumbia a világ második legnagyobb előállítója. Az édeskés, csokoládét eszünkbe juttató íz, közepes test, nem szokványos illat és rendkívül intenzív, Közép-Amerikára jellemző savtartalom e kávéból a legjobb presszókávé keverékek gyakran használt alkotórészét képezi - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Lucaffe kávé hivatalos forgalmazójától, a Balatwin Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Lucaffe Columbia pod

Ár: 95 Ft/db, Forgalmazó adatai
 lucaffe colombia podos kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
3
9
3
9
24
Lorien/Euromatic
3
7
4
7
21
Weinmaker/RDL Cappuccino
3
7
3
7
20


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A pod a Lucaffé kávéktól eltérően nem piros, hanem egy zöld csomagolásban érkezett. A tömörítése nagyon jó, szép lassú, egérfarkas lefolyást produkált nálam a teszthez használt gépnél. A krém 100% arabikásnak tűnik, vékonyka, a cukrot éppen csak tompítja, ellenben szépen mintázódik és megfesti a csésze oldalát. A 100% arabika sejtés be is igazolódik : jó magas hőfokon érdemes a podot csapolni, figyeljünk a felfűtési szakaszokra. A kávé igen intenzív, vibráló gyümölcsösséget mutat, mellette csokoládés-kakaós és egy pickinyke mandula íz is fellelhető. Koffein tartalma alacsony, bármikor fogyasztható. Ez a pod nagyon jól szerepel tejes italokban is, a tej nem nyeli el, bátran kóstoljuk meg így is. Finom, jó pod ez a Lucaffé-tól!

Lorien

A pod a Lucaffétól megszokott, igényes csomagolásban érkezett. Tömörítése megfelelő, még ha lefolyása talán valamivel gyorsabb is a megszokottnál. A krém világos karamella színű, vékony, a fogyasztás végéig épp, hogy kitart. Alap íze csokoládés, nektáros, némi mandulás, marcipános felhanggal, hosszan tartó, kakaósba hajló étcsokoládés utóízzel. Kellemes, megfelelően testes eszpresszó készíthető belőle. 

Weinmaker Igényes csomagolású pod, de ezt a Lucaffe-nál már megszokhattuk. Tömörítése jónak mondható, lefolyása szép, talán egy hangyányit gyorsabban jön le a kelleténél. A krém nagyon vékony, de bírja a kevergetést, és szépen megfesti a csésze oldalát. Egy kellemes tejcsokoládés íz, intenzív gyümölcsösségel, és némi marcipán aromával megtámogatva. Kellemes desszertkávé, amely gyakorlatilag bármely napszakban fogyasztható. Kellemes eszpresszó, risztrettó készíthető belőle, de magas savtartalma miatt a tejes italokban is nagyon finom.

lucaffe colombia podos kávéteszt csapoláslucaffe colombia podos kávéteszt eszpresszólucaffe colombia podos kávéteszt krém 

Összegzés: A Lucaffe-tól megszokott, kultúrált csomagolású pod, melyen jól olvasható a Colombia felirat, amely a pod származását hivatott jelezni. Tömörítése, lefolyása jó. A krém vékony, a cukrot nem tartja meg, de kevergetés után záródik, és megfesti a csésze oldalát. Íze gyümölcsös, csokoládés, nektáros édességgel, háttérben mandula-marcipán aromákkal fűszerezve. Alacsony koffeintartalmának köszönhetően, akár késő délután is fogyasztható. Tejes italok alapjaként, vagy eszpresszóként elkészítve is kellemes ízvilágú pod.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!