KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lucaffe Messico pod - marcipán a köbön

lucaffe messico podos kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. Arabica minőségű, biotechnológiai alapon termelt kávé. Intenzív aroma, különleges test és átlagos savtartalom jellemzi - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Lucaffe kávé hivatalos forgalmazójától, a Balatwin Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Lucaffe Messico pod

Ár: 95 Ft/db, Forgalmazó adatai
 lucaffe messico kávé pod kávépárna csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
3
8
3
8
22
Lorien/Euromatic
2
9
4
9
24
Weinmaker/RDL Cappuccino
2
8
3
8
21


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

Ez a pod az előző zöld csomagolással megegyező designnal érkezett, csak pirosas-bordós árnyalatú. A lefolyás itt is jó, utólagos tömörítés a nálam használt gépnél nem kellett. A crema megfelelő, kissé vékony, de a textúra, színe szép, gusztusos. A cukrot éppen csak lassítja, igencsak arabikásnak tűnik. A kávé nem egy szofisztikált íz világot tár fel, egyszerű jellemezni : marcipán bomba! A marcipán mellett még egy kis halovány csokis íz van. Aki szereti az ilyen kávét annak nagy élmény lesz, nekem ízlett!

Lorien

A mexikói Lucaffé pod a céghez híven, hagyományosan igényes kiszerelésben érkezett. Tömörítése megfelelő, bár egy kis utólagos fizikai ráhatással talán még jobb eredményt kaphatunk: igen szép, egyenletes lefolyás érhető el. A krém karamella színű, igen vékony, a fogyasztás végéig nem tart ki, még ha állaga, olajossága jó is. Ízvilága nagyon finom, szinte addiktív. Bársonyos, tejcsokoládés, mandulás, barackos gyümölcsös nyitás után színtiszta marcipánbombává alakul, amely még utóízében is rendkívül sokáig megmarad. Igazán különleges élményt nyújt, már csak ezért a kávéért megéri egy kis kirándulást tenni a podok világában.

Weinmaker Szép, letisztult csomagolás, amely eltér a szokásos Lucaffé dizájntól, jelezve ezzel is, hogy ez egy külön kategóriába tartozó pod. Tömörítése jó, így a lefolyás normálisnak mutatkozott. A krém nagyon vékony, a cukor átesik rajta, a fogyasztás végéig nem nagyon tart ki. Íze tömény marcipán vonalon mozog, mintha egy szelet marcipános csokiba harapna az ember, halvány gyümölcsösséggel. A marcipán aroma aztán mindent elnyom. Érdekes, hihetetlen intenzív ez az ízdominancia. Testessége közepes, viszont utóízében a marcipán sokáig megmarad. Kellemes, különleges kávéélményt nyújt. Leginkább risztrettónak, vagy eszpresszónak ajánlom.

lucaffe messico kávé pod kávépárna csapoláslucaffe messico kávé pod kávépárna kifolyás
lucaffe messico kávé pod kávépárna eszpresszólucaffe messico kávé pod kávépárna csésze

 

Összegzés: Minőségi, elegáns csomagolású pod, amelyen azonnal szembetűnik a származási hely. Tömörítésére nem volt panasz, esetlegesen minimális utótömörítés szóba jöhet. Sajnos a krém vastagsága hagy némi kívánnivalót maga után, még podos viszonylatban is vékonynak nevezhető. A cukrot nem tartja, és alig, vagy egyáltalán nem tart ki a fogyasztás végéig. Ízével azonban kárpótol bennünket, mert egy hihetetlen intenzív marcipános aromával rendelkező podot kóstolhatunk. Az uralkodó marcipán aromán kívül jelen van még a csokoládé, és halványan némi gyümölcsösséget is felfedezhetünk. Testessége közepes. Leginkább risztrettónak vagy eszpresszónak ajánljuk. Aki kedveli az erőteljes marcipános ízvilágot mindenképpen próbálja ki!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!