KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Negresco Kávézó, Allee bevásárló központ

negresco kávézó teszt portálAz 1976-ban megnyitott legendás nagyáruház, a budai Skála 2007 nyarán gyakorlatilag a szemem láttára vált a földdel egyenlővé. Munkába menet napról-napra nézhettem végig az épület lebontását, majd a helyén gombaként növekvő Allee bevásárló- és szórakoztató központ felépülését.

negresco kávézó teszt pultAz új épület többek között számos kávézónak is helyet ad, melyek közül a Negresco Café nevű kávéházat vettük alaposabban szemügyre. Az igen hangulatos, hosszúkás helyiség jobb oldala maga a pult, bal oldalán pedig az asztalok húzódnak. A kávézó előtti terület is igénybe vehető akár a reggelink, akár kávénk elfogyasztására, ráadásul itt mindezt füstmentesen tehetjük. A hely méretéből adódóan viszonylag nagy forgalom esetén is kényelmesen letelepedhetünk akár kint, akár bent.

negresco kávézó teszt kávégépLássuk a kávékészítéshez használt eszközöket. A daráló egy adagolós Mazzer SJ, a gép pedig egy kétfejes E61-es Faema. Bíztató összeállítás, helyes használat és jó alapanyag esetén itt nagyon finom kávét kell, hogy kapjunk. A felhasznált babkeverék az arany zacskós Caffé Perté Bar Oro, amelyet, mint a forgalmazó oldalán elolvashattam hetente, frissen pörkölve szállít a cég a partnereinek. Mindezek ismeretében már csak az emberi tényezőn múlhat, ha minőségi kifogás éri itt a felszolgált kávét.

negresco kávézó teszt eszpresszóRendelésünk ezúttal egy ristretto, egy espresso és egy espresso macchiato. A rendelés, a felszolgálás gyors, gördülékeny. A barista gyakorlott mozdulatokkal készíti az italokat. Adagol, kocogtat és a tömörítést is szakszerűen végzi. A kar feltevése előtt hűtőcsapolás, minden tökéletes és előírásszerű. Egyetlen dologba tudtam csak belekötni. Maga a lefolyás időtartama, ami igen rövidre sikeredett, kb. 15 mp volt. Ez pedig lényegesen kevesebb a szabványként elfogadott 25 másodpercnél. Érdekes módon ettől függetlenül magát a kávét tökéletesnek mondható, gyönyörű, vastag, mogyoróbarna crema fedte, melyen alig lehetett a cukrot átnyomni.

negresco kávézó teszt kapucsínóEz igaz volt mindkét, nem tejes produktum esetében. A ristretto egyébként még rövidebb idő alatt készült, egyszerűen hamarabb kihúzta a barista a csőr alól a csészét. Íz tekintetében az italok rendben voltak, de lényegesen aromásabb kávé nyerhető véleményem szerint, ha hosszabban csapolják. Azt, hogy a gyors lefolyás ellenére mégis ilyen jó színvonalú fekete levest kaptunk, a valóban friss pörkölésű alapanyagnak is köszönhettük. A macchiato szép mintával érkezett, feleségem szerint kávézóban nem is emlékszik mikor ivott ennyire finom ilyen típusú italt.

Összességében megint egy olyan kávézót ismertem meg, ami egy kicsivel több hangsúlyt fektetve a daráló beállításra, a nagyon ajánlott helyek közé sorolható, bár így sincs szégyenkezni valója a „mezőnyben”.

Az árak teljesen korrektek:
  • Espresso, ristretto: 390Ft
  • Macchiato: 420Ft
  • Cappuccino: 460Ft
  • Latte: 470Ft
Az italokon kívül harapnivalókból is igen ígéretes a kínálat, tonhal tatár, grillezett gomolya, ricottás bazsalikomos lazac derék, bélszín file mignon. Ezeket ugyan nem kóstoltuk, de nagyon jól hangzanak és biztos kipróbáljuk egyszer!

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
paljoc, datee
5 4 5 4 5 23

Teszt: paljoc, datee
Képek: datee