KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Lucaffe Mamma Lucia - amitől elindul a reggel

lucaffe mamma lucia podos kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A piac legkeresettebb kávéja, amelyet a szakértők és a laikusok egyaránt nagyra értékelnek. Indiai robuszta és dél-amerikai arabika keveréke. E finom és kellemes aromájú kávé minden kortya Dél-Amerika melegét, szépségét és India elbűvölő ízét közvetíti - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Lucaffe kávé hivatalos forgalmazójától, a Balatwin Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Lucaffe Mamma Lucia pod

Ár: 75 Ft/db, Forgalmazó adatai
 lucaffe mamma lucia podos kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
4
7
5
7
23
Lorien/Euromatic
4
6
4
7
21
Weinmaker/RDL Cappuccino
4
6
4
7
21


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott pod egy a Lucaffétól megszokott piros design-nal ellátott igényes csomagolásban érkezett. A kávé lefolyása rendben van, nincsen szükség (utó)tömörítésre. A krém vastagsága jó, a cukrot megtartja, a csésze oldalát olajosan megfesti. A kávé egyszerű, markáns ízeket produkál : étcsokoládés, enyhén malátás, és kissé füstös ízeket kapunk. Igen robusztás keverének érzem, koffein tartalma magas. Utóíze közepesen hosszan tart, mokkás-füstös jellegű. Ez a pod számomra egy kiváló reggeli ébresztő „anyag” – semmi bonyolultság, egyszerű, és ütős. Főként magában fogyasztandó, tejjel nekem viszonylag gyenge volt.

Lorien

A Mamma Lucia csomagolása illeszkedik a márkán belül megszokott igényes, egyedi, de mégis lucaffés megjelenéshez. A párna tömörítése megfelelő, így a lefolyása szép, időben is rendben lévő. A kávé krémje podos viszonylatban jónak mondható, márványos mintázódást mutat, a fogyasztás végéig kitart. Ízvilágában érezhető a robuszta jelenléte, de egyáltalán nem negatív értelemben. A karamellás, mogyorós, pirított diós ízek uralkodóak, csokoládés, rozskenyeres, fűszeres háttérrel. Utóízében erőteljesen érezhető a dió jelenléte. Koffeintartalmát aránylag magasnak éreztem, leginkább reggeli ébresztőnek javaslom.  

Weinmaker A megszokott piros Lucaffés csomagolás, nagyon hasonlít a Classic csomagolására. A lefolyás tökéletes, semmilyen utólagos manipulációra nincs szükség. Krém tekintetében a hozzá adott robuszta mennyiség teszi a dolgát, és podos viszonylatban egészen jó vastagságú krémet produkál. Kitart a fogyasztás végéig, szépen megfestve a csésze oldalát. Ízében erőteljesen csokoládés-kakós jellegű, malátás, rozskenyeres aromákkal, hátérben pörkölt magvakkal. Gyümölcsösséget nem tapasztaltam. Koffeintartalma jelentős. Kellemes, egyszerű ízvilágú blend. Leginkább eszpresszónak ajánlom.

lucaffe mamma lucia podos kávéteszt csapoláslucaffe mamma lucia podos kávéteszt eszpresszólucaffe mamma lucia podos kávéteszt krém

 

Összegzés: Hamisítatlan, a Lucaffétól megszokott magas minőségű csomagolás. Tökéletes tömörítésű pod, szép lefolyással, megfelelően vastag krémmel. A cukrot a krém rövid ideig megtartja, a fogyasztás végéig megmarad, és megfesti a csésze falát. Nem túl bonyolult csokoládés, kakós, malátás, pörköltmagvas, rozskenyeres ízvilággal. Utóízében mokkás, diós aromákkal, némi füstösséggel. Aránylag magas koffeintartalom jellemzi, így leginkább reggeli ébresztő eszpresszónak ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!