KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

La Piccola Sara Inox podos kávégép bemutató

la piccola sara inoxA Profimat Kft-től kaptam egy La Piccola Sara Inox podos kávégépet, hogy ha gondolom próbáljam ki, mutassam be a Kávékorzó olvasóinak, és mondjam el a véleményem róla. A gép egyszerű, nagyon letisztult dizájnnal rendelkezik, ami nekem személy szerint bejön, szerintem bármely konyhába, vagy irodába tökéletesen beilleszthető.

A felhasznált anyagokra sem lehet panasz, mivel az egész gép rozsdamentes lemezből készült, így nem fenyeget a korrózió veszélye. A belső felépítés is hasonlóan kulturált. Kétkazános rendszer, külön a kávénak, és külön a folyamatosan rendelkezésre álló gőznek. Nagyon tetszett az a megvalósítás, hogy külön lehet kapcsolni mindkettőt, így ha nincs szükség gőzre, akkor csak a kávéfőző részt kell bekapcsolni, mérsékelve a fogyasztást.

A Sara nagyon gyorsan eléri az üzemi hőmérsékletet, azonban az első kávékészítés előtt mindenképpen érdemes egy-két üres csapolást eszközölni, így szépen átmelegedik a főzőfej, és egyéb alkatrészek, és nem utolsó sorban a csészénket is előmelegíthetjük. A készülék tetején természetesen csészemelegítő rész is megtalálható, de azért el kell telnie némi időnek, amíg az ott elhelyezett csészék szépen átmelegednek. Szintén a készülék tetején található lemez rejti a gép víztartályát is, amely 3 literes, így nem kell állandóan után tölteni.

A másik számomra nagyon tetsző megoldás, hogy amíg nem helyezzük be a podot, a vízterítő (felső rész) szépen rányomódik az alsó részre, ezzel is melegen tartva a főzőfejet. Magát a kezelést nem is írnám le, hiszen annyira egyértelmű, ráadásul a működtető gombok is ésszerűen vannak elhelyezve. Jól elkülönül a két bekapcsológomb (kávé-gőz), és a két működtető gomb, egy a kávékészítéshez, és egy a gőzfúvókánál a gőzhöz.

A készüléket többféle Perfetto poddal próbáltam ki, a magas arabika tartalmútól kezdve a robusztásig mindenfélével. A 107-es termosztátnak köszönhetően nagyon jól elboldogult a magas arabika tartalommal bíró podokkal is, egészen sárkányos tud lenni a gép. A robusztás blendekre jobban oda kellett figyelni, hogy az alsóbb hőmérsékleti tartományba kapjuk el, nehogy megégjen.

A La Piccola Sara ezen változata gőzölésre is képes. Amennyiben magunk szeretnénk gőzölni, érdemes eltávolítani a rozsdamentes csővégződést, mert szerintem az inkább gátolja, mint segíti a műveletet. Lehet, hogy csak én gyakoroltam vele keveset, de nekem azzal mindig túlságosan levegős lett a tej, tele buborékokkal, lehúzva azonban sokat javult a helyzet. A gőzcső egyébként egy mozdulattal lecserélhető cappuccinatorra is, megkönnyítve a kevésbé hozzáértőknek tejhabkészítést.

Elég sok podos készülék megfordult a kezemben, köztük igen drága, komoly készülékek is, de azt mondhatom, hogy a La Piccola Sara Inox gépe eddig nálam talán az egyik legjobb készülék amit használtam. A rozsdamentes készülékház, az ötletes megoldások, és nem utolsó sorban a kiváló kávékészítési minősége is a legjobbakkal vetekszik.

Tökéletes választás lehet irodába, büfékbe, és természetesen otthonra is.


Műszaki adatok:

  • Méretek(szé x ma x h ): 21 x 30,5 x 29 cm
  • Víztartály: 3 liter
  • Feszültség: 230 V
  • Áramfelvétel: 1550 Watt (500W kávé – 800W gőz)
  • Vízpumpa: 15 bar
  • Pod: Fed által szabadalmaztatott thermoblokk biztonsági termosztáttal
  • Gőz: Fed által szabadalmaztatott thermoblokk biztonsági termosztáttal
  • Cseppálca: Kivehető
  • Ajánlott napi kapacitás: 1 - 100 adag ( maximális teljesítmény óránként 120 adag )