KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Vincent Bar & Pastry – Angyal új ruhában

vincent bar & pastry kávézó teszt portalA Vincent Kávézót két évvel ezelőtt már teszteltük, akkor még Angelo néven. Az azóta eltelt időben történt egy s más, az új elnevezés mellett többek között valamelyest megújult a belső elrendezés is, és talán a névváltás jelzi, hogy más (vagy ismét a régi) szelek fújnak, és mindannyiunk örömére visszatértek az Angelo kezdeti időszakát jellemző magas minőségi elvárásokhoz.

vincent bar & pastry kávézó teszt szervízA szerviz gyors és pontos, a személyzet profi módon teszi a dolgát, a kerthelységben és benti részben is olajozottan működik a gépezet. A kávéitalok alapanyagául továbbra is a Caffé Perté Santo Domingo 100% arabica keverékét használják. Az asztalokon még mindig többfajta itallapról és süteményes lapról választhatunk – ezeket is érdemes megkóstolni. A kávés italok minden esetben az összes kötelező tartozékkal érkeznek – egyetlen dolgot hiányolok: a szalvétát. Sajnos nem egyedi eset, mostanában egyre több helyen tapasztalható.

A felszolgált italok alapvetően rendben vannak, szakszerűen készítik. Az eszpresszók, risztrettók megfelelő vastagságú és állagú krémmel érkeznek, legtöbbször mennyiségre is kívánt értékek között vannak, ízviláguk jó, sőt finom. A kapucsínót is érdemes rendelni, a tejhab kiváló, az ízek, arányok rendben lévők.

vincent bar & pastry kávézó teszt risztrettóvincent bar & pastry kávézó teszt eszpresszóvincent bar & pastry kávézó teszt kapucsínó

Az utóbbi fél év során többször is jártunk itt, ezidő alatt két apróbb kifogásom volt csak: egyszer a risztrettó és az eszpresszó (egy rendelésben) valamivel hosszabb volt az ideálisnál, egy másik alkalommal pedig a kapucsínó érkezett forróbban a kelleténél. Ezek azonban szerencsére nem voltak olyan komoly problémák, amelyek érezhetően rontottak volna a kávézás élményén.

Az árak mértéktartóak, az eszpresszó, risztrettó 290 Ft, a kapucsínó pedig 360 forint.

vincent bar & pastry kávézó teszt teraszMindent mérlegre téve, úgy gondolom, hogy jó irányba indult el a Vincent, visszafoglalta helyét a város legjobb kávézói között. A kihelyezett teraszon nyári időszakban kellemesen hűsölhetünk a főtér sarkában a fák lombjai alatt. A belső tér is hangulatos, kiváló hely egy jó baráti beszélgetésre, randevúra. Vagy csak egyszerűen betérünk inni egy jó kávét.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
4,5 4,5 4 4,5 5 22,5

Vincent Bar & Pastry - Kecskemét, Szabadság tér 6.