KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

La Piccola Piccola - kicsi a bors...

la piccola piccola podos kávégépEgy különleges podos kávégép járt nálam kipróbálásra a Profimat jóvoltából. Rögtön el is árulom, hogy mitől is az a La Picolla Piccola podos kávégépe. Mindenek előtt a mérete (Méretek(szé x ma x h ): 15 x 25 x 22 cm), amely olyan pici, hogy magam is meglepődtem, amikor kibontottam a dobozt. Annyira spóroltak a méretekkel, hogy nincs beépített víztartálya sem, hanem azt egy egyszerű, de ötletes megoldással a gép hátuljára lehet ráakasztani, de ettől függetlenül enélkül is működik.

A La Piccolla tervezői egy igazi profi podos gépet szerettek volna megvalósítani, a lehető legkisebb méretben. Természetesen azért némi kompromisszumokat is igényelt a zsugorítás. Így feláldozásra került a gőzölési képesség (aki igényli könnyen kiválthatja pl. egy Cremina tejhabosítóval), illetve a beépített víztartály. A külső víztartály 1 literes, amint már említettem a gép hátuljára lehet rögzíteni, de akár egy vizes pohárból is meg lehet oldani a vízellátást (én nyaraláskor így tettem, mikor magammal vittem a gépet)

la piccola piccola hordtáskávalEssen pár szó a dizájnról is, ami „picit” szögletesre sikeredett. Mintha a tervezők elől eldugták volna a körzőt, kizárólag szögletes vonalak jellemzik a gépet. Sehol egy lekerekítés, egy játékos görbület, így ez vagy tetszik valakinek vagy nem (általában tetszik). A kidolgozás minőségére nem lehet panasz, mivel full inox házat kapott, így rozsdásodásra nem nagyon kell számítani.

A belső kialakítás tekintetében az előzőleg tesztelt La Picolla Sara gép technikája lapul meg belül, ugyan azokkal az ötletes megoldásokkal. Itt is a kar megemeléséig a vízterítő blokk átadja a hőt az alsó résznek, mivel a kar rugóereje rászorítja. A termosztát ebben is 107-es, amely jótékonyan befolyásolja a magas arabika tartalmú podok elkészítését.

Többféle poddal kipróbálva, méreteit meghazudtolóan hozta a „nagyobb” gépek színvonalát, és nagyszerűen teljesített a kicsike. Egyedüli negatívumként talán a nagyon pici csepptálcáját hozhatnám fel, de ezzel teljesen jól együtt lehet élni, és csak kötözködés lenne.

Szerintem egy igazán nagyszerű gépet sikerült megismernem, amely ideális azoknak akik nem akarnak profi módon elmélyedni a kávézás világában, de szeretnék élvezni az E.S.E podos rendszer szabadságát, és nem bekorlátozni magukat egyetlen gyártó kínálatába. Továbbá nagyszerűen alkalmazható mint kiegészítő gép (akár profiknak is), nyaraláskor, hajóra, lakókocsiba, és még sorolhatnám, mivel a kis méret miatt nagyon könnyen hordozható (rendelhető hozzá speciális hordtáska is). Továbbá tökéletes választás lehet kisebb céges/irodai alkalmazásra is alkalmas, mivel ajánlott napi kapacitása 50 adag (maximális kapacitás: óránként 120 adag)