KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Carraro 100% Arabica pod - van aki forrón szereti

carraro 100% arabica pod tesztA Carraro 100% Arabica podjáról felesleges sok bevezetőt írni. Az E.S.E. POD rendszerek egy szükséges jó és rossz szerepet töltenek be a mai kávékereskedelemben. Ehhez a feladathoz készül a Carraro 100% arabica podja, mely a különleges fajták és a technológia okán, talán kényesebb, mint a megszokott termékek. A Caffé Carraro ennél a termékénél sem hajlandó kompromisszumot kötni, sokkal inkább bevállalja azt a kockázatot, hogy a termék megismerése, kiismerése feladatot jelent a fogyasztónak, de ezen feladat megoldása esetén igazi élménnyel hálálja meg a küzdelmet. A termék határozottan magas hőmérséklet tartományban és csekély előáztatás (preinfusion) után bizonyítja, hogy vezéregyénisége a 100 Arabica podok mezőnyének.- tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Carraro kávét Tóth Sándor-tól kaptuk tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Carraro 100% Arabica

Ár: 100 Ft/db, Forgalmazó adatai
 carraro 100% arabica pod teszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac Nuvola
4
7
3
8
22
Lorien/Euromatic
3
8
4
7
22
Weinmaker/RDL Cappuccino
4
8
4
8
24


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A Carraro pod, szabvány 7 grammos egyszerű, ám tetszetős ezüst alapú csomagolásban érkezett. Kézi utótömörítést nálam igényelt, így tudtam szép, vékony lefolyást produkálni a géppel. Apropó gép : készüljünk fel, hogy ez a pod igen hőigényes, lévén 100% arabica az alapanyag, így nagyon egyszerű, gyenge, belépő szintű géppel csak óvatosan. A nálam levő 2 kazános Grimac géppel is kellett egy kis temp surf (hőmérséklet szörfölés), hogy mindent ki tudjak hozni a mintából. Magas hőfokon a kávé egy egyszerű, ámde kellemes és szerethető enyhén gyümölcsös (bogyós, erdei gyümölcsök ízét hordozó) és csokoládés vonalat hoz, mellette halovány mandula aromával. Hűvösebb vízzel készítve inkább keserű kakaós-marcipános lesz, a gyümölcsös vonal eltompul. A kávé krémje igen jó egy 100% arabica kávéhoz mérten, a cukrot szépen megtartja, és a csészére is felkúszik. Utóíze mokkás, kellemes. Ez a pod egy minőségi, szerethető alapanyagokat tartalmazó 100% arabica keverék – bátran ajánlható a nap bármely szakában.

Lorien

A kávépárnák csomagolása a Carraro jellemzően visszafogott, mégis elegáns stílusát tükrözi. Nem tudom, mi okból, de a tömörítés jóval lazább a kívánatosnál, amelyen az utólagos nyomkodás sem segít. Igazán embert és gépet próbáló pod: amennyire csak lehet, fűtsünk be neki, illetve tanácsos egy rövid előáztatással megindítani, várni 4-5 másodpercet, majd csak ezután megkezdeni a csapolást. Ekkor a lefolyása már közel rendben lévő, de még így is 20-21 másodperc körüli. A krém meglehetősen gyenge, jó esetben is éppen csak összefüggő réteget alkot, a fogyasztás végéig nem tart ki. Állaga, olajossága jó, feltapad a csésze falára. A nehézségek ellenére megéri kipróbálni, hiszen ez egy nagyon finom kávé, vérbeli desszertkávé: a mogyorós, mandulás, marcipános, ízek jönnek először, majd csokoládés-pirított diósba vált át, utóízében is hosszan megmarad. Koffeintartalmát mérsékeltnek éreztem, annak ellenére, hogy néha munkaidőben 2-3 alkalommal is rájártam. 

Weinmaker Az ezüstös csomagolású 100% arabika Carraro pod nem kevés meglepetést okozott elsőre. Nagyon gyors lefolyással, és minimális krémmel, amely igen meglepett, annak ellenére, hogy ízben nem volt rossz. Az utólagos tömörítés helyett a forgalmazó (Tóth Sándor) ötletét figyelembe véve, némi előáztatással indítottam, úgy hogy a gép előtte rendesen be volt melegítve. A 2-3 másodperces előáztatás, és a brutál bemelegítés megtette a megfelelő hatást, és a kávé végre szépen folyt le. Megjött a krém is, illetve ízében is egy kategóriát ugrott. Ennyire hőigényes poddal eddig még nem nagyon találkoztam. Íze nagyon harmonikus, melyben a csokoládés, és bogyós gyümölcsös aromák szép kerek egységet alkotnak. Háttérben némi marcipánt is lehet érezni. Igazi desszertkávé. Elsősorban eszpresszónak ajánlom, de egészen kellemes kapucsínónak is.

carraro 100% arabica pod teszt kifolyáscarraro 100% arabica pod teszt krémcarraro 100% arabica pod teszt eszpresszó 

Összegzés: Visszafogott, ezüstös csomagolású pod, amely a megfelelő eredmény eléréséhez megdolgoztatja a fogyasztót. Olyan gépekhez érdemes választani (akkor domborít igazán), amellyel elég magas hőmérsékletet is el lehet érni (szükség lesz rá). Utólagos tömörítése nem szükséges abban az esetben, ha használunk 2-3 másodperces előáztatást. Így sokkal jobb állagot és szebb lefolyást kapunk (ezt a trükköt érdemes minden olyan podnál kipróbálni, amikor túl gyorsan jön le). Íze nagyon kellemes, csokoládés, marcipános, bogyós gyümölcsös, amelyből alacsonyabb hőfokon eltűnik (vagy csökken) a gyümölcsösség. Ez a Carraro pod egy finom desszertkávé, alacsony koffein tartalommal, így gyakorlatilag bármikor fogyasztható. A kihívások ellenére is érdemes kipróbálni!

A termék megvásárolható webáruházunkban.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!