KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Molinari Kávézó, 1138 Budapest Váci út 99.

molinari kávézó teszt portálA minőségi kávéfogyasztás lehetőségének új szigete nyitotta meg Budapesten a közelmúltban kapuit a Molinari referencia kávézójának "személyében". Aki úgy dönt, hogy magas szinten szeretne hódolni eme szenvedélynek, jó úton jár, amennyiben a Váci út 99. alatt található tüneményes kávézóba látogat el.
molinari kávézó teszt belső térA modern és egyben ízléses berendezésű üzletben ott jártamkor nagy volt a sürgés-forgás.
Ebédidőben a közeli irodaházból sokan látogatnak ide egy feketére, de ahogy láttam, népszerű az ún. Coffee to go is. Akinek nincs ideje helyben fogyasztani és szeretné hosszasan szürcsölgetni kedvenc italát, rendelés után pár pillanattal már sétálhat is el a hőtartó pohárban szervírozott lattéval.

molinari kávézó teszt elektra kávégépAz Elektra és LaScala kávégépek és darálók hivatalos forgalmazójának üzlethelyiségébe lépve meghatározó élményt nyújt a pulton szemmagasságig tornyosuló, kisgyermek méretű kétkaros Elektra kávégép. Aki először toppan be ide, minden bizonnyal rácsodálkozik eme műalkotásra, amelyre szinte kissé szégyenkezve használom csak a kávéfőző jelzőt.

molinari kávézó teszt luigi az elektra kávégéppelA pult mögött dolgozó baristát azt hiszem sokan ismerik és szeretik a fórum olvasói közül. Nem más, mint Luigi barátunk készíti itt a remek italokat, és azt hiszem, illetve biztosan tudom, hogy mind a technikából, mind pedig önmagából a lehetséges és a lehetőségekhez mért maximumot próbálja kihozni. Nem volt ez másként most sem, a rendelt eszpresszó és kapucsínó magas színvonallal igazolta az előbbieket. A tejes italon egy szép rozetta díszelgett, de sorjáztak még az ötös, sőt hetes tulipánok is, míg a műanyag poharas, elvitelre készített latték tetejére rajzolt minták kerültek. Azt gondolom, hogy a klasszikus olasz vonal kedvelői méltán gondolhatják úgy - amennyiben betérnek Molinarihoz -, hogy Itáliában ülnek egy elegánsabb kávézóban.

molinari kávézó teszt elektra csapolásA magam részéről ezúton is gratulálok a tulajdonosnak /Király László barista/, hogy egy ilyen valóban ízléses és minőségi kávézóval "ajándékozta" meg a kávé szerető közönséget, ahol egyébként sütik vagy egy finom szendvics fogyasztására is van lehetőség, ha valaki esetleg megéhezne. Mindezeken kívül meg kell említenem a széles és igazán színvonalas tea választékot is, rengeteg különlegességből válogathatunk és vásárolhatunk kimért formában.

Az árak korrektek, a minőség és a hely ismeretében már-már kedvezőnek is mondhatóak:

Ristretto, espresso 270ft
Cappuccino 310ft
Caffe Latte 360ft

molinari kávézó teszt latte artmolinari kávézó teszt eszpresszómolinari kávézó teszt kapucsínó

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Paljoc
5 5 5 5 5 25

Molinari Kávézó
1138 Budapest Váci út 99.

Gratulálunk a kimagasló eredményhez!