KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kreatív Kávéfórumon jártunk

kreatív kávéfórum kiállítás pasco standEgy új kávés kiállítás került megszervezésre, amely szakított az eddigi expos hagyományokkal, és behozta a belvárosba az eseményt egy igazán kellemes és impozáns helyszínre, a Corinthia szállodába. Sok emberrel beszélgetve ez igazán jó ötletnek tűnt, mivel a rendezvény légköre sokkal hangulatosabbá, barátságosabbá vált. A Hungexpoval sem lenne baj, de annak csak akkor van létjogosultsága, ha kellően nagy számú kiállítót sikerül hadrendbe állítani.

kreatív kávéfórum kiállítás carraroTérjünk azonban vissza a jelenlegi helyszínre. A szálloda első emeletén volt a kiállítás, ahol a külső térben voltak a kávézáshoz kevésbé kötődő kiállítók (bor, pálinka, kolbász...stb), és a belső térben kaptak helyet a kávés cégek. A legtöbb márka, aki eddig is megjelent egy ilyen rendezvényen, az most is megtalálható volt (Carraro, Diemme, Cellini, Pasco, KSW), de a látogatók találkozhattak a Has Bean standjával is.

kreatív kávéfórum kiállítás ksw kftTermészetesen mindenhol lehetett kóstolni, és néhány kivételtől eltekintve igencsak tisztességes kávéitalokat fogyasztani. Sajnos be-be csúszott egy-két túl gyorsan lefolyt, vagy kissé megégetett ital is.mahlkönig stand Míg az elsőre nehéz mentséget találni, addig a másodikra sokkal könnyebb. Nem volt megoldva a közvetlen vízvételi és elvezetési lehetőség (ami nem kis probléma), így nemigen lehetett nagyobb hűtőcsapolásokat eszközölni. Ebből fakadt továbbá, hogy sok helyen csak papírpohárba készítették a kóstolót, ami praktikus ugyan, de én egyáltalán nem kedvelem.

Ha valaki közben megéhezett, nagyon finom fánkokat, muffinokat és egyéb süteményeket kóstolhatott, de még a fagylaltok kedvelői is csemegézhettek az egyik kiállító révén.Maga a kiállítás adott helyszínt a Magyar Barista Bajnokságnak is, amire sokan készültek, és a győztesek megmérettethetik magukat a bécsi világbajnokságon is. Itt egy picit bővebben kitérnék a Cup Tasting versenyre, mivel ebben két kávékorzós tesztelő is részt vett Horváth Lajos (Luigi), és Temesvári Szabolcs (SiD) személyében.

cup tasting sidcup tasting luigi

Az elődöntők folyamán Cserkó Péter nagyon magasra tette a mércét 4:55-ös idejével és 8/8-as találati arányával, ami nem kis izgalmat okozott a korzós srácoknak. Feszült izgalommal vártuk, hogy sikerül-e bejutni a döntőbe a fiúknak (ebben azért nagyon bíztunk)! Nemcsak hogy sikerült, de Temesvári Szabolcs valami elképesztő 3:55-ös idővel - gyakorlatilag 1 perccel jobb idővel a többieknél -, és hibátlan találati arányával mindenkit elkápráztatott. Horváth Lajos pedig 4:25-ös idővel, és szintén hibátlan találati aránnyal a 2. helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

Hogy mennyire kemény és szoros döntő alakult ki, azt talán az bizonyítja a legjobban, hogy az összes döntőbe jutó hibátlanul teljesített, szinte fele idő alatt, mint ami rendelkezésre állt.

A döntő sok érdeklődőt vonzott, szinte tapintható volt a feszültség. Itt a tét már a bécsi világbajnokság volt. A versenyzők belendültek, sorban tolták ki az adott csoportba nem illő kávét, majd felemelt kanállal jelezte, aki elkészült.

Közel azonos idő alatt oldották meg a feladatot (az időnek itt csak akkor van szerepe, amennyiben találati azonosság áll fenn, akkor a gyorsabb versenyző nyer).

Sorban kellett felemelni a kitolt csészét, és ha jelölt volt az alja, úgy helyes volt a találat. Hihetetlenül izgalmas versenyben, hibátlan teljesítménnyel Horváth Lajos (Luigi – Kávékorzó) szerezte meg a győzelmet, míg Temesvári Szabolcs (SiD – Kávékorzó) egy hibát ejtett, harmadik Cserkó Péter lett, mindössze két hibával.A többi verseny is hasonlóan izgalmas, érdekes volt. Úgy gondolom, hogy aki ellátogat egy ilyenre, azt szinte azonnal magával ragadja ez az érzés.

Barista Bajnokság eredmény:
I. Molnár Attila
II. Várady Tibor
III. Takács Alekszandrosz

Coffee in Good Spirits eremény:

I. Orosz Ákos
II. Kántor Enikő
III. Hajdú Péter

Amatőr Barista Bajnokság eredmény:
I. Tóth Márk
II. Dömötör Dávid
III. Pap Péter

Latte Art eredmény:
I. Juhász Edit
II. Török Ádám
III. Balogh Csaba

Cezve/Ibrik eredmény:
I. Kis Zoltán

Cup Tasting Bajnokság eredmény:
I. Horváth Lajos
II. Temesvári Szabolcs
III. Cserkó Péter

Brewers Cup Bajnokság eredmény:
I. Gál Miklós
II.  Horváth Lajos 
III.  Zichó Zsuzsanna     

Minden versenyzőnek gratulálunk a kitartó munkáért, és szép eredményekért!

ismerősőök, fórumozókNagyon sok kávékorzós olvasóval, fórumozóval sikerült összefutni és jót beszélgetni. Jó lenne, ha a jövőben sokkal-sokkal több kávészerető jönne el, és tapasztalná meg ezt az élményt, kóstolna finom kávékat, ösztönözve ezzel a többi forgalmazót és céget is, hogy jelen legyenek, megmutassák magukat, termékeiket a látogatóknak, NEKÜNK!

Hatalmas köszönet illeti azokat az embereket is, akik időt, energiát, pénzt nem sajnálva lehetővé tették, hogy idén is legyen Magyar Barista Bajnokság, jó lenne, ha erről senki sem feledkezne meg.
Minden esetre a Kávékorzó nevében álljon itt egy hatalmas KÖSZÖNET!