KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kávés Szakma Legjobbjai 2016-ban szavazás kategória díjazottjaVasárnap lezárult a Kávékorzó Magazin 2016-os közönségszavazása, ahol a fogyasztók véleményét kikérve kerestük a szerintük legnépszerűbb kávékat, baristákat, kávézókat és pörkölőket. Köszönjük a sok szavazatot a szavazáson jelöltek nevében is. A hétfői nap folyamán megtörtént a szavazatok kiértékelése ahol figyelembe vettük az elírásokat, vagy hibásan, de beazonosíthatóan leírt neveket is, és ezeket összeadtuk. Megszületett a végeredmény, amit szándékosan összekevertünk, mivel a kategória győzteseket csak ott szeretnénk megnevezni.

Érdekességek a Triestespresso 2016-ról202 kiállító, csúcsgépek, csúcskávék, hírességek, nyálcsorgatás és egészségtelen mértékű kávé kóstolása. Ezt ígérte számomra a Triestespresso Expo, nem is csalódtam, szuper volt. Erről a kiállításról hoztam pár érdekességet mutatóba. Nem tervezem mind a 202 kiállítót bemutatni, ahhoz egy kisebb könyvet lehetne írni. Ehelyett tényleg csak pár fotót hoztam, valamint trendekről és érdekességekről ejtenék szót.

A Kávé Napja 2016Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon ötödik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába október 2-án, vasárnap.