Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Amikor a világ lelassult, mi felgyorsultunk. A Covid idején megálmodtuk és megvalósítottuk saját pörkölőüzemünket. Gonda Gábor, aki mi saját pörkölőmesterünk, felügyeli és irányítja a pörkölési folyamatokat, minden egyes babot úgy kezel, mintha a legértékesebb kincs lenne. Büszkék vagyunk arra, hogy kávéinkat a legnagyobb gondossággal válogatjuk és pörköljük, hogy kihozhassuk a legjobb ízeket minden egyes szem kávébabból. Nespresso© kompatibilis kapszuláinkkal azt szeretnénk bizonyítani, hogy a minőségi kávé nem csak egy távoli kávézóban érhető el, hanem akár a saját otthonodban is. A CBC Ltd. Muyongwe CWS mosóállomása az Északi Tartományban helyezkedik el, 2007-ben alapították, és szoros együttműködést folytat a Coko, Rushashi, Muyongwe, Rulindo és Muhondo környéki kávétermelőkkel, akik a mosóállomásnak szállítják a kávécseresznyéket. A Muyongwe CWS több díjat is nyert, többek között a Cup of Excellence díjat 2008, 2009, 2013, 2014, 2015 (1. helyezett) és 2018-ban, a 2007-es Elnöki Aranykupa díjat, valamint a Kelet-afrikai Finom Kávé Szövetség (EAFCA) elismerését 2009-ben. A minőségellenőrzés a Muyongwe mosóállomásnál központi szerepet játszik az exporttermékek feldolgozásának minden szakaszában. Szigorú minőségi ellenőrzéseket végeznek a kávészemek betakarításától, feldolgozásától egészen az exportig. Az elmúlt 16 évben szoros kapcsolatot ápoltak a Muyongwe-i farmközösséggel, és különböző ösztönzőket nyújtottak, többek között a nyereség megosztását, az általános egészségügyi ellátást, képzési programokat, a jó mezőgazdasági gyakorlatokra való felhívást, valamint hitel nyújtását a készpénzterhek enyhítésére, hogy fizetni tudják gyermekeik iskoláztatását. Ez az  afrikai kávékülönlegesség a lédús paradicsom, csipkebogyó és piros bogyós gyümölcsök kavalkádját kínálja, vajkaramellás gazdag lecsengéssel - tudtuk meg a forgalmazótól.

A tengerszint feletti 1410-1550 méteren elhúzódó területet keresztülszeli a tisztavizű „Isten áldása” forrás, mely a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál óriási segítségünkre van. A termelők körében nagyon ritka a saját tulajdonú feldolgozó állomás, azonban a Bányai finca ezen kevesek közé tartozik, így mi magunk dolgozzuk fel termésünket. Ez azért is fontos számunkra és nyilván vevőink számára is, mert így a folyamatot az első pillanattól az utolsóig magunk felügyeljük, kizárva minden gondatlanságot. A Marsellesa fajta egy komplex genetikájú, különleges hibrid kávé. Jó ellenállóképességű és hozamú és kifejezetten jó csészeminőséget ad azon a tengerszintfeletti magasságon, ahol a Bányai ültetvények találhatóak. Kellemesen édes, áfonyalé, narancslekvár, rózsa és őszibarack ízkarakterek jellemzik - tudtuk meg a forgalmazótól.

A brazilok legkedveltebb arabica bourbon kávéja a Brazil Santos Exclusive. Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Kiváló minőség, megengedhető luxus a hétköznapokon is - tudtuk meg a forgalmazótól.