- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Illy Espresso közepes pörkölésű (piros) kávéteszt
Az illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra. A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt és gondosan tisztított zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más okból nem tökéletes szemeket. A válogatást követően a kávét pörkölik, majd levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően a kémiailag rendkívül instabil aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem a felhasználáskor megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. Elsőként a piros jelölésű közepes pörkölésű kávékeverékét vettük górcső alá.