KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Magyarországon egyedülálló módon csak csajokként vágtunk bele a kávé pörkölésbe sok évnyi kávéhoz köthető tapasztalattal a hátunk mögött. Csajként igazgatjuk márkánk útját. A kávé hivatásunkká vált, ezért fontos számunkra, hogy specialty kávé alapanyagainkból kihozzuk a legtöbbet. Gondos odafigyeléssel pörköljük őket. Minden nyers kávéra a saját termőterületére jellemző ízeket igyekszünk kihangsúlyozni. A perui single origin kávénk mosott eljárást kapott, amiből mi eszpresszó pörköléssel próbáltuk kihozni a fajtára jellemző ízjegyeket - tudtuk meg a forgalmazótól.

Edina 7 évig vezetett egy vendéglátó helyet, melyben napközben a jó kávé kapta a figyelmet, hétvégék estéin pedig az élő koncertek. A kávékészítés tudományát magas szinten el tudta sajátítani, amit mi sem igazol jobban, mint a külföldi barista versenyeken való kiváló eredmények.Timi 14 éves korától kezdve testvérével közös üzletét igazgatta. Egy malmöi kiállítás alkalmával megismerkedett egy Rwandából származó anyával és lányával, akik által a kávé kiemelt szerepet kapott életében. Ennek hatására 2018 szeptemberében összeállt a két lány, hogy közös üzletet csináljon. Saját kis kávézójukban számukra pörkölt kávét készítettek vendégeiknek minden nap. 2019 nyarán beleásták magukat a szemes kávé piac mélyebb bugyraiba. A Coffer Funky 100% Arabica blend, egy Ízekben gazdag kávé keverék. A Brazília és a Peru hozza a csokoládés ízjegyeket, a Hondruas pedig a meglepetés benne az epres ízeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cégünk családi vállalkozásként működik Szolnokon. A világ főbb termőhelyeiről válogatjuk a felhasznált zöldkávékat, melyeket nagy odafigyeléssel és heti rendszerességgel, frissen pörkölünk. Pihentetés után, több évtizedes receptúrák szerint keverjük a legkedveltebb Contador blendeket, majd kézzel csomagolunk minden egyes terméket, ami a boltunk polcaira kerül. Az a célunk, hogy vásárlóink elérhető áron, a kommersz kávéktól jobb minőségű terméket vihessenek haza, és ízekben, aromákban gazdag italt készíthessenek belőle otthon. A jövőben igyekszünk a világosabb pörkölést kedvelőknek is bemutatni egy-egy különlegesebb tételt, és folyamatosan fejleszteni eszközparkunkat, szakmai tudásunkat. A kávék minőségét folyamatosan ellenőrizzük és nyomon követjük a zöld kávé raktározásától kezdve, a pörkölt blendek megfelelő tárolásán át, a szakszerű csomagoláson keresztül. Célunk, hogy hosszú távon elégedett kávé kedvelőkkel gazdagodjunk, és örömmel térjenek vissza webshopunkba, vagy mintaboltunkba. Első speciality tételünk! Donas do Café - Brazil száraz feldolgozású single origin kávénk a Minas régió déli részéről származik, a Piedade ültetvényről. 1100 méter magasságban terem, és a száraz eljárásnak köszönhetően különlegesen gyümölcsös ízei, kerek, nem tolakodó savakkal párosulnak. Francia pörkölést kapott - tudtuk meg a forgalmazótól.

 BLCKEST Highland kávékerékünket a közelmúlt - vagy inkább a jelen - nehézségei inspirálták. A COVID-19 okozta lökéshullámok letarolták a hazai és nemzetközi vendéglátást, alapjaiban megváltoztatva a kávé lánc szereplőinek életét is. A generációnk által soha nem tapasztalt járvány régi, méltánytalanul elhanyagolt értékekre világított rá, egyfajta - sok esetben fájdalmas - megtisztulást hozott. Mi a BLCKEST-nél hisszük, hogy a járvány elvonultával sokáig emlékezni fogunk ezekre az értékekre, hogy a sebek begyógyulnak, hogy robbanni fognak a kreatív energiák és nagyon izgalmas évek jönnek a kávés világban. A BLCKEST Highland kávé egy kísérlet. Száraz vörösbort szerettünk volna készíteni kávéból. Elkészítése után egy kerek, mérsékelt savtartalommal rendelkező, csokoládés, klasszikus alapízekben gazdag italt kapunk. Kortyolásra pedig szárítja a szájpadlást, mint egy szép vörösbor. A Hollóka Grafikai Műhely kreatív csapatának köszönhetően a Highland is már a megújult csomagolásunkban elérhető, fogyasztóinknak köszönhetően pedig a Kávékorzó Független Kávémagazin közönségszavazásán 2020-ban a legjobb kávék közé került. Ezeket ezúton is nagyon köszönjük - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő 1993-óta a győri Sarló köz 9. szám alatti üzletben, napi rendszerességgel pörköli a világ minden tájáról érkező kávékülönlegességeket. 12kg-os Probat kávépörkölő berendezésünk a kezdetek óta a lehető legjobb minőségű pörkölt kávét készíti, közel 30 éves tapasztalatunk segítéségével. Az évek során a berendezés érzékelőkkel és számítógépes pörkölésellenőrzéssel egészült ki, hogy még pontosabb munkát végezhessünk. Igyekszünk lépést tartani a kávépörkölés világtrendjeivel, a minőség iránti elkötelezettségünk azonban 28 éve változatlan. Bizonyára Ti is jártatok úgy hogy ittatok egy nagyon finom kávét és ízvilágát évek múltán is kerested. Így voltam Szicíliában egy igazi barokk városban, ahol tőlük teljesen szokatlan nem sötét pörkölésű és különleges muskotályos ízvilágú kávét kóstolhattam. Azóta kísérletezgettem és most bátran ajánlom a kávé ínyenceknek is. 100% single origin arabica minőségi gourmet kávé keverék, azaz blend. Ízét nehéz egységesen meghatározni, mert a hőfok változással más-más arcát mutatja meg - tudtuk meg a forgalmazótól.