KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Az Alta Mogiana Brazília egyik tradicionális kávétermesztési régiója, amely világszerte ismert a kiváló minőségű kávé előállításáról. Ez a kávé egyedülálló édességgel bír, tökéletesen kiegyensúlyozott testességgel és savassággal -tudtuk meg a forgalmazótól.

 Zöld nyerskávénkat a világszerte méltán elismert Per Nordby svéd kávépörkölő mester barátunk közvetlenül a termőterületre utazva a legjobb termések közül helyben cuppingolva szerezte be. Most az a megtiszteltetés ért minket, hogy velünk is megosztotta a Costa Ricaból származó Las Lajas nagyszerű nyerskávét, amit büszkén pörkölünk saját elképzeléseink szerint világos pörkölési fokra, hogy a termőterületi ízek teljes valójukban bontakozhassanak ki a kávéscsészékben.

Origin: Los Angeles, Sabanilla de Alajuela, Poás, Central Valley, Costa Rica
Wet/dry mill: Las Lajas, located in Los Angeles, Barrio Calle Lajas. Managed by Francisca Cubillo Sálas.
Farm; lot ID: Las Lajas (Plantations: El Guachipelín, La Mirella, La Julia, Calle Liles, Calle Lajas, Sabana
Redonda, El Chilamate, Cumbres del Poás);
Termelő: Oscar Chacón Solano

Tudtuk meg a forgalmazótól.

 A nagy pillanatok, ritkán érnek minket egyedül. A friss, minőségi kávé számunkra egyszerre a közösség kötőanyaga, az olasz piazza-k pezsgése, és a hétvégi reggelek nyugalma. Az Umami roasteryt a kiváncsiság és a tanulni vágyás keltette életre 3 és fél évvel ezelőtt. Célom, hogy olyan kávét tegyek a vendég asztalára, ami után azt az arcot látom amit láttam 2007-ben San remoban egy idosodo ur arcán. Ami aztán inspirált, hogy kávézót nyissak és inspirál a mai napig, hogy a lehető legjobbat adjam. Törekvésem, hogy az összes kávébabunk elénekelje történetét, a palántázástól a feldolgozáson, a hozzáértő pörkölésen át, a csészébe kerülésig.

Közepes pörkölésű blendünk megalkotásakor egy könnyedebb ízvilágú kávékeverék létrehozása volt a célunk. Gerincét a félig mosott feldolgozású Brazil Bahia alkotja, amely a Progresso farmról érkezett hozzánk. Ez adja a lágyabb, tejcsokoládés vonásokat és az édesség javát. A gyümölcsös ízjegyekért pedig a nedves feldolgozású etióp kávé felel. Utóbbi a Konga szövetkezeti feldolgozó állomás munkájának köszönhető, ami Yirgacheffe szívében található. Végeredményben egy tejcsokoládés kávéitalt kapunk, melyet a florális jegyek mellett némi eper és áfonya egészít ki - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Karakteres ízvilágú blend, amely a robuszta energiájával tölti meg a csészét. A dél-olasz hagyományokat követő, őszinte kávé, ami felébreszti, és ébren tartja összes érzékét, ellenállhatatlan krémességével, és hosszú utóízével. A Lollo Caffe Oro-t már nem csak szemes kávé formájában kóstolhatja meg, hanem podos, és kapszulás kivitelben is elérhető webshopunkban - tudtuk meg a forgalmazótól.