KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Miscela D'oro Grand Crema szemeskávé teszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Gran Crema: robusta és arabica kávé keveréke, mely 70% arabicát és 30% robustát tartalmaz. Az arabica kávé közép és dél Amerika, a robusta kávé Ázsia termőterületeiről valók. Egy medium pörkölésű kávé, mely intenzív utóízű és krémes - tudtuk meg a forgalmazótól.

Slitti Guatemala Antiqua Pastores szemeskávé teszt Daniele Slitti édesapjától örökölte a Slitti kávé manufaktúrát, amely közel 50 éve szolgálja ki vevőit kiváló minőségű és különleges kávékkal. Egyedülálló odaadással és szakértelemmel válogatja ki a legértékesebb és legfinomabb kávékat szerte a világból, hogy gondos és egyedi pörkölés után, különleges élvezetet nyújtson minden kávé rajongónak. Ez a különleges, és a szakértők által méltán keresett kávé kizárólag Antigua tartományban terem. Antigua a kiemelkedő minőségű kávé terméséről híres világszerte: sokkal testesebb és összetettebb az íz világa, mint Guatemala más termőterületeiről származó kávéknak. Körülbelül 30 évente kitör egy vulkán Antigua területén, amely a termőföldet nitrogénnel dúsítja, miközben a területen tökéletes egyensúlyban van a csapadék és a napsütés - tudtuk meg a forgalmazótól.

Slitti Nicaragua szemeskávé teszt Daniele Slitti édesapjától örökölte a Slitti kávé manufaktúrát, amely közel 50 éve szolgálja ki vevőit kiváló minőségű és különleges kávékkal. Egyedülálló odaadással és szakértelemmel válogatja ki a legértékesebb és legfinomabb kávékat szerte a világból, hogy gondos és egyedi pörkölés után, különleges élvezetet nyújtson minden kávé rajongónak. Az arabica kávé ezen fajtáját nemrég fedezték fel újra a tradicionális ültetvények öreg fáinak árnyékában, a ködös erők mélyén. Ízvilágában tökéletesen illik az olasz kávék karakteréhez. A hatalmas kávé szemeket kézzel válogatják, és a világ egyik legjobbjaként tartják számon. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Pápua Új-Guinea Peaberry szemeskávé teszt A kávékorzó magazinban a Kapucziner kávé manufaktúrának elsősorban blendjei kerültek tesztelésre. Ugyanakkor a kínálatunk túlnyomó részét a single origin kávék alkotják a világ legjobb ültetvényeiről. Ezért úgy gondoltam egy kis kockázatot is vállalva hogy rögtön egy különleges helyen a világ második legnagyobb lakott szigetén termett kávét mutassunk be. A Kimel ültetvény arról is nevezetes, hogy Blue Mountain fajtájú kávét termesztenek. A termés mindössze 5%-a Peaberry kávészem amelyet gondosan kézzel külön válogatnak. Ezt a kávét használjuk a csokis kávészemeink alapanyagául is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Essse The Passion szemeskávé teszt Az Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielőtt az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradícióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közreműködésére, tudományos kutatásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002-től az ISO 9001:2000 tanúsítvány. Ez a blend a legmagasabb minőségű arabika és robuszta kávékból áll. A végeredmény egy valódi olaszos eszpresszó, nagyszerű testtel, és finom utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.