- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Kapucziner Kávémanufaktúra: Espresso Italiano kávékóstoló
1993-ban az országban elsők között vásároltunk egy 12kg-os Probat kávépörkölő gépet. Hosszú évek tapasztalata és tanulmányutak felhasználásával alakítottam ki pörkölési módjainkat. Ennek keretében minden egyes kávéfajtát külön pörkölünk. Különös figyelmet fordítunk az alapanyagok beszerzésére. Arabica kávékból kizárólag kisgazdaságokból magaslati kávékat szerzünk be. A Kapuczíner Espresso Italiano az Észak Olasz kávézási kultúrára alapozva összetevőként külön pörkölve, különösen figyelve a pörkölésnél, hogy az összetevők pörkölési szintje igazodjon a kávé jellegzetességéhez. Ennél a blendnél még egy nehéz feladatot igyekeztünk teljesíteni a nagyon magas 90% arabica arány mellett is az volt a célunk, hogy a blend megfelelő cremát adjon, ezért magas fehérje tartalmú magaslati arabica alapanyagot használtunk - tudtuk meg Németh János tulajdonostól.