KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

cagliari gran arabica kávétesztA Caffé Cagliari története kereken 100 évre nyúlik vissza. 1909-ben Ambrogio Cagliari, miután több évet töltött Braziliában megnyitotta első kávépörkölő/kóstóló üzletét Modena belvárosában. A vállalat máig a család tulajdonában van szigorúan őrizve az évszázados tapasztalatot és hagyományt. Az évtizedek során ez a hagyomány kiegészült olyan modern eszközökkel melyek lehetővé teszi a világ különböző tájairól érkező kávé minőségellenőrzését, szállítását és tárolását. Természetesen minden kávéfajtát egyedileg pörkölnek az adott típus egyedi tulajdonságainak megfelelően, hogy a végső keverék mindig a legkiválóbb minőséget tudja  kínálni. A Caffé Cagliari megfelel az ISO 9001:2000 minősítésnek, és 2005-ben csatlakozott az Espresso Italiano minősítéshez, mely garantálja, hogy termékei minden ízükben az olasz kávékultúrát reprezentálják. Jelen tesztünkben szereplő Cagliari Gran Arabica könnyű, lágy krémes keverék, közel 100% Arabica tartalommal - tudtuk meg a forgalmazótól.

il moretto sublime kávétesztAz il Moretto kávé 1947-ben született, amikor Italo Perasso, egy olasz ex-pilóta aki szenvedélyesen szerette a kávét, úgy határozott, hogy társ lesz egy kávépörkölő üzemben. A következő évben megszületett az "il Moretto" márkanevű pörkölt kávé. Pár év múlva jól ismert cég volt. Genova számos kávézójában ezt a jó minőségű kávékeveréket árulták. A több éves tapasztalatnak és áldozatos munkának eredményeképp a siker sem maradt el. Köszönhető ez az állandó minőségnek, kiváló íznek és aromának. Az "il Moretto" kávé megjelenésében is tökéletes, olyan krémes, hogy a cukor még jó ideig a tetején fekszik. Mindez nem jöhetett volna létre a kávé szenvedélyes szeretete nélkül, csak így lehetett megalkotni egy tökéletes keveréket azok számára, akik értékelik a legjobb dolgokat az életben - tudhattuk meg a forgalmazótól. Az il Moretto Sublime egy 90% arabikát és 10% robusztát tartalmazó blend, amely most kerül hazai bevezetésre, és tesztcsapatunknak lehetősége volt egy extra friss csomagot "zsákmányolni" az il Moretto pörkölőjében tett látogatásakor.

bristot espresso kávétesztA Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át, egy módosított légkörű silóban, annak érdekében , hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják - tudtuk meg a forgalmazótól. A gyári weboldal pedig gazdag, krémes eszpresszót ígér, erőteljes aromával ebből a keverékből. A csomagolás láthatóan megújult, de vajon változott-e  maga a blend is? Erre is megadják a választ tesztelőink.

bristot tiziano szemeskávé tesztA Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, majd hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át, egy módosított légkörű silóban, annak érdekében , hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. A Tiziano Brazilian Santos Arabica kávészemekből, lágy, aromás Közép-amerikai fajtákból valamint testes ízű afrikai és indiai válogatott fajtákból tevődik össze. Tipikus gyümölcsös ízvilág, csokoládés utóízzel. Nézzük, hogy tesztelőinknek mit sikerült kihozni ebből a keverékből!

il moretto family kávétesztAz il Moretto kávé 1947-ben született, amikor Italo Perasso, egy olasz ex-pilóta aki szenvedélyesen szerette a kávét, úgy határozott, hogy társ lesz egy kávépörkölő üzemben. A következő évben megszületett az "il Moretto" márkanevű pörkölt kávé. Pár év múlva jól ismert cég volt. Genova számos kávézójában ezt a jó minőségű kávékeveréket árulták. A több éves tapasztalatnak és áldozatos munkának eredményeképp a siker sem maradt el. Köszönhető ez az állandó minőségnek, kiváló íznek és aromának. Az "il Moretto" kávé megjelenésében is tökéletes, olyan krémes, hogy a cukor még jó ideig a tetején fekszik. Mindez nem jöhetett volna létre a kávé szenvedélyes szeretete nélkül, csak így lehetett megalkotni egy tökéletes keveréket azok számára, akik értékelik a legjobb dolgokat az életben. Az il Moretto Family: 20%arabica 80% robusta arányú keverék, amit főleg automata gépekhez ajánl a forgalmazó.