KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Ez a Scoperto kávé egy single origin, 100% arabika, a Brazil Minas Gerais –Samba lot tételekből készült. Ízprofilja: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel. Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kis gazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Úgynevezett száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek, a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az állandó kínálatunkban szereplő világosan pörkölt Kenya Kirinyaga, a Kirinyaga térségben található Mount Kenya nemzeti parkban termett 1600 -1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávé a kenyai kávéknál megszokott nedves módszerrel van feldolgozva, amelyet 36 órás fermentáció követett. Ízében a bogyós gyümölcs édes tónusai dominálnak. A kávé fogyasztását különböző alternatív elkészítési módszereken keresztül ajánljuk, de nagyszerű a belőle készített gyümölcsös eszpresszó is - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A coffeein-nél az egyetlen célunk, hogy a kávéfogyasztók csészéibe jó minőségű, frissen pörkölt kávé kerüljön. Mivel mi magunk is nagy kávéfogyasztók vagyunk ezért a munkánk a szenvedélyünk. Kedvenc időtöltésünk a kínálatunkba bekerülő kávék kiválasztása és pörkölési görbéjének megalkotása. Kávéink Grade 1 és Speciality grade minősítésűek. A speciality grade szekcióban található kávéinkat 1-2 havonta változtatjuk, amelyeket világosan és sötéten is pörkölünk. Az újhullámos kávézás terjedésével a COFFEEIN Espresso Moderna kávékeverékünkkel igyekszünk tükrözni a frissen pörkölt kávé világának legmodernebb trendjeit. A kávékeveréket 2 fajta arabika kávé alkotja, amelyeknél City plus pörkölést választottunk. Célunk egy édes, csokoládés és lédús keverék megalkotása volt, amely különböző tónusokkal és ízekkel játszik - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Pörkölő partnerünk, a katalán Cafés Cornellá új, különböző pörkölési profilú és összetételű kávéit 2020. januárja óta forgalmazzuk Magyarországon. Az új 10 fajta kávé közt megtalálható klasszikus olaszos pörkölésű kávéblend és területszelektált specialty kávé is. Közülük is az egyik nagy kedvencünk a Cafés Cornellá 83 ECO kávé, amely enyhe (francia) pörkölésű, öko minősítésű 100% arabica kávéblend. Perui, kolumbiai és nicaraguai kávé található benne. Elsősorban prémium partnereinknek ajánljuk, azok közül is azoknak, akik nyitottak a területszelektált kávék iránt, de alapvetően klasszikus ízvilágot szeretnének a vendégeiknek kínálni. Azt gondoljuk, hogy ez a kávé egy jó átmenetet képez a két ízlésvilág közt. Ezen kívül az öko minősítés is fontos, melynek célja a természet megóvása és a kávétermelésben résztvevő talaj termékenységének fenntartása. Sűrű, hosszan tartó test, mogyoróbarna crema jellemzi. Földimogyoró és édesgyökér aromák fedezhetőek fel benne. Mi úgy tapasztaltuk, hogy jól áll neki az alacsonyabb hőfok, de kíváncsian várjuk a teszt eredményeit, és a véleményeket - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A termesztő családról pár mondatban. Van szerencsénk személyesen is ismerni Rodolfot. Fantasztikus karakter, óriási szenvedélye van a kávé termesztés iránt. A Ruffatti család Torinó ( Olaszországból ) költözött El Salvador-ba nagyon régen. A Farm ahonnan ez a kávé származik most az 5. Generáció a családban. Helyrajzilag Cerro El Anguila az Apaneca- IIamatepec hegység tetejének északi oldalán helyezkedik el. A kávécserjék 1640 méterig vannak ki ültetve. Ezen a részen magasabb szint már túlságosan hideg lenne a Bourbon variánsnak, de ahogyan a klíma változik globálisan lehetséges még magasabbra ültetni a jövőben. Az új generáció Rodolfo Ruffatti Batle az elmúlt években arra törekedett, hogy újabb variánsokat telepített a farmra, mint például Rume Sudan, SL-28, Tabi és Pink Bourbon Columbiabol. A kávék feldolgozását a Productor.Coffee csapat vezeti Juayua-ban főleg Honey feldolgozás és kevesebb száraz . A csapat pár éve elkezdett hosszabb fermentációs kísérletekkel is feldolgozni, ami a kávék gyümölcsösségének és savasságának intenzitását emelte . Az elküldött tételben az általunk minőségileg letesztelt cupping asztalon a következő főbb íz jegyek dominálnak : sárgabarack, sárga gyümölcsök , és méz. Közepes, krémes test intenzitás, komplex citrom és alma savak szintén közepes intenzitás - tudtuk meg a forgalmazótól.