KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Közepes pörkölésű blendünk megalkotásakor egy könnyedebb ízvilágú kávékeverék létrehozása volt a célunk. Gerincét a félig mosott feldolgozású Brazil Bahia alkotja, amely a Progresso farmról érkezett hozzánk. Ez adja a lágyabb, tejcsokoládés vonásokat és az édesség javát. A gyümölcsös ízjegyekért pedig a nedves feldolgozású etióp kávé felel. Utóbbi a Konga szövetkezeti feldolgozó állomás munkájának köszönhető, ami Yirgacheffe szívében található. Végeredményben egy tejcsokoládés kávéitalt kapunk, melyet a florális jegyek mellett némi eper és áfonya egészít ki - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Karakteres ízvilágú blend, amely a robuszta energiájával tölti meg a csészét. A dél-olasz hagyományokat követő, őszinte kávé, ami felébreszti, és ébren tartja összes érzékét, ellenállhatatlan krémességével, és hosszú utóízével. A Lollo Caffe Oro-t már nem csak szemes kávé formájában kóstolhatja meg, hanem podos, és kapszulás kivitelben is elérhető webshopunkban - tudtuk meg a forgalmazótól.

A kávépörkölő világbajnokság egyik legkedveltebb tételszámai közé tartozó Kenya, megosztó a kávéfogyasztók körében. A szokásos származási ismertető száraz tényénél csak a kávéról mindent eláruló kortyérzet mutat valós kulináris képet. Gicherori mosóállomás Embu központi tartományában található a Kenya-hegység déli lejtőin. A kávé 1600 m tengerszint feletti magasságban terem, ahol a terület vulkáni talajban gazdag. A trópusi éghajlat és az árnyékot nyújtó növényzet amely meghatározó szerepet tölt be a kávé virágos- és gyümölcsös aromáinak kialakulásában.

 A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés
teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Black Pearl blendünkben száraz feldolgozású etióp kávé robbantja a gyümölcsbombát, az egyensúlyt pedig nedves feldolgozású kolumbiai teremti meg. Élénk, karakteres, izgalmas kombináció. Az elkészítés módjától függően eperdzsem, őszibarack, tejcsoki ízjegyek jellemzik.

 Az AVX Café pörkölő üzeme 2017-ben kezdte meg a működését. A pörkölés technikai hátterét egy Giesen W15A típusú pörkölő nyújtja. Választékunkban megtalálhatóak egyaránt a kedvező árfekvésű kávék mellett a specialty minősítésű babokon át, a rendkívül nehezen elérhető tételek is. Melyeket igyekszünk megosztani a nagyközönséggel. Mint minden szegmensben, itt is prioritás a folyamatos tanulás, fejlesztés, hiszen csak így lehet kedvező áron, kiváló minőséget nyújtani. Pörkölési stílust tekintve nem tesszük le a voksunk el egyik irány mellett sem. Így a szortiment részét képezi a világos pörkölésű kávéktól kezdve, a közepesen át, néhány sötétebbre pörkölt tétel is. AVX Chocolate and Orange blend (100 % arabica blend). A keverék megalkotásakor a cél az volt, hogy a nevéhez hű ízvilágot sikerüljön alkotni, mindenféle mesterséges ízesítők és aromák nélkül. A blend csak arabica kávékból tevődik össze. Egyik felét az Ethiopia Yirgacheffe Koke adja. Amely egy őshonos etióp (Heirloom) variánsokból álló, mosott eljárással feldolgozott tétel. Ez adja a keverék gyümölcsösségét (és narancsos ízvilágát), amely már-már névjegyévé vált a területről érkező kávéknak. Ezt egészíti ki a Guatemala SHB EP Huehuetenango. Ezen régió mikroklímája ideális viszonyokat biztosít a kávétermesztéshez. Ez egy szintén mosott eljárással feldolgozott kávé étcsokoládés és citrusos aromákkal, szirupos testességgel. Az összetevőket tekintve Typica, Bourbon, Caturra és Catuaí variánsokból áll. A keverék alkotóelemeinek közös tulajdonsága még, hogy a betakarítás során kézzel szüretelik őket. Pörkölését tekintve közepes. Eszpresszónak elkészítve ajánljuk, 1 : 1,5 - 2 kivonatolási aránnyal, 25-35 másodperces lefolyási idővel. Érdemes a kávét a pörköléstől számított legalább 14. napig pihentetni - tudtuk meg a forgalmazótól.