KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner Tanzánia Kilimanjaro szemeskávé teszt Hogyan került a kávé a Kilimandzsáróhoz? Katolikus misszionáriusok vittek először kávét a hegyre, 1898-ban. A híres Kilimandzsárón terem ez az értékes növény, de azért ne a hegycsúcsot képzeljük el kedvenc helyének. A hegy lankáin 1700 és 1850 m közötti magasságon termesztik. 20 éve került először erről a területről kávé a Kapucziner kínálatába. Azóta megvan a vásárlói törzsközönsége. A tesztelt kávé friss augusztusi szüretből került vizes eljárással feldolgozásra. Ezúttal egy világosabb pörköléssel a Tanzániai kávé gyümölcsös ízvilágát hangsúlyoztuk a pörköléssel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Monterosa Caffe Ethiopia Guji-1 szemeskávé teszt Egyedüli női pörkölőként 2010 -óta foglalkozom kávépörköléssel. A világ különböző termőterületeinek, legkiemelkedőbb minőségű kávébabjait forgalmazom, melyeket fajtánként egyedi pörköléssel készítek el. A kávés szakmában, Magyarországon elsőként büszkélkedhetek a világ egyik legismertebb, sokak által, az élelmiszervilág “Oscar -díjának” tartott, Great Taste Awards díjával. Prémium kategóriájú, 88 -as pontozású, 100% mosott arabika, Etióp Guji 1 -Organikus kávénk a Dimtu ültetvényről érkezett Getachew Zeleke-től, a Dimtu Tero farm alapítójától, aki a Guji zónában a minőség, a nyomon követhetőség és a fenntarthatóság vezetője kíván lenni. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Monterosa Caffe Kenya Ibutiti AA Speciality Microlot szemeskávé teszt Egyedüli női pörkölőként 2010 -óta foglalkozom kávépörköléssel. A világ különböző termőterületeinek, legkiemelkedőbb minőségű kávébabjait forgalmazom, melyeket fajtánként egyedi pörköléssel készítek el. A kávés szakmában, Magyarországon elsőként büszkélkedhetek a világ egyik legismertebb, sokak által, az élelmiszervilág “Oscar -díjának” tartott, Great Taste Awards díjával. A Kenyai 87-es pontozású kávékülönlegességünk, Mr William Murathe tulajdonostól az Ibutiti Estate farmról érkezett. Prémium minőségű, 2018 -as szüretből származó KENYA IBUTITI AA - Specialty Microlot KENYA IBUTITI AA - Crop:2018 - tudtuk meg a forgalmazótól.

Go Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt A GO márknév a Goriziana pörkölő tulajdona, 2011 óta gazdagítja a pörkölő kínálatát. A GO termékpalettába kerültek a többek között a Goriziana single origin kávéi, a biokávéjuk, Nespresso vagy Dolce Gusto kompatibilis kávékapszuláik, és a koffeinmentes kávéjuk is többek között. A minőségben nem lehet kétségünk, azt a Goriziana pörkölő ötven éves tapasztalata biztosítja. A GO márkát azoknak ajánljuk akik a tiszta arabica, vagy magas arabica tartalmú kávékat keresik, de még nem feltélenül nyitottak az újhullámos nagyon gyümölcsös ízekre. A GO Decaffeinato is jól illeszkedik ebbe a termékpalettába, koffeines kávékat meghazudtoló aromáival - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci 100% Arabica szemeskávé teszt A pécsi Magda Kft. 2007 óta a Pascucci kávé kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az elmúlt években a minőségnek és a márkaépítésnek köszönhetően számos szakmai és fogyasztói díjat sikerült megszerezniük. A mai kávétrendeknek köszönhetően egyre inkább nyitnak a fogyasztók a gyümölcsösebb arabica kávék irányába, így a tesztünk főszereplője a Pascucci 100% arabica. A Pascucci 100% arabica blend 4 féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i arabica: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja - tudtuk meg a forgalmazótól.