KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Meseta Crema d'Oro szemeskávé teszt A Meseta kávékat az olasz Co.ind sc vállalat készíti, mely 1961-ben alakult a Bologna meletti Castel Maggiore-ban. Magyarországon a Meseta kávék 2010-ben jelentek meg. A kávét Milánóban ismertük meg egy kóstoló alkalmával, s rögtön tudtuk, hogy ezek a blendek igazán figyelemre méltóak. Felkerestük a vállalatot és azon nyomban megbeszéltük a hazai forgalmazás részleteit is. Termékeink között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, hisz a Meseta kávékeverékek az Arabica és a Robusta összetevők arányában több különböző változatban is kaphatóak. Az Arabica főként Brazíliából, a Robusta pedig Ázsiából származik. Automata kávéfőzővel rendelkezőknek a magasabb robusta tartalmú keverékekből könnyebb kiváló kávét készíteni, míg professzionális kávégépekkel a magasabb arabica tartalmú kávék is a legjobb formájukat hozzák. A keverékek pörkölése közepes, az északi régióra jellemző olasz pörkölés. Az elkészült kávékra jellemző a testesség, a tartós crema, a határozott ízek. A Meseta Crema d'Oro blend 70 % Arabica és 30 % Robusta keverék. A magasabb Arabica tartalomnak köszönhetően lágy, mégis zamatos, testes kávé készíthető belőle mogyorószínű crema-val - tudtuk meg a forgalmazótól.

Red Baggies Raja Toba szemeskávé teszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Sokszor voltam versenyző barista versenyeken, és idővel a legfőbb gondom a megfelelő kávé és pörkölés lett, mivel Magyarországon nagyon gyorsan fejlődött a versenyzés és ami vele jár. Nagyon sokat köszönhetek a Semiramisnak, akik elindítottak ezen a pályán 2007-ben. Mint versenyző voltam pár megmérettetésen, kaptam mindenféle okleveleket és elismeréseket, de a legjobb eredményem az volt, hogy kétszer megnyertem a Magyar Brewers Cup versenyt, és a Világbajnokságon a számomra, és mindenki máséra is akkor a nagyon meglepő 5. helyezést értem el. Igazából itt kezdtem el érdeklődni a világos pörkölésű kávé iránt, ugyanis addig csak cappuccinot ittam leginkább. Az alapanyagokat manapság leginkább a Mare Terra spanyol cégtől szerzem be. Eddig afrikai, közep és dél-amerikai kávékat pörköltem. Újabban nyitott lettem az indonez kávekkal kapcsolatban azok komplex, időnkent fűszeres ízvilagara, ráadásul más itthoni pörkölőnél nem nagyon találkoztam vele. Továbbra is jó kapcsolatot ápolok a Semiramissal, részt veszek rendezvényeken, és oktatok is náluk. Továbbá saját barista iskolámban tevékenykedek a Finlandia Mixer Iskola keretein belül - tudtuk meg a forgalmazótól.

Lollo Granbar Saten szemeskávé teszt A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Egy "kis" szünet után elérkezett az idő,hogy egy újabb - ez alkalommal egy magasabb árkategóriájú - keveréket ismerhessünk meg. A 2016 év végen bemutatott Lollo Caffé Gran Bar csoport oszlopos tagja a Lollo Caffé Satén nevet viseli. A cég továbbra is ragaszkodott a klasszikus "Lollo Blend" magtartásához, illetve jelen keverék esetében sem tagadható le, hogy egy déli kávéról van szó. A Lollo Caffé Satén, a pörköldétől a következő tömör jellemzést kapta: "A legkiválóbb Brazil és közép-amerikai kávék válogatása, amely kifinomultsága ellenére is erőteljes. Testes, érezhető robuszta-tartalommal rendelkező bársonyos keverék." Nagy sikert aratott az idén januárban, Riminiben megrendezett SIGEP - Fiera Rimini, 2017-es szakmai kiállításon is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Miscela D'oro Espresso Gran Gourmet kávéteszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Miscelad'Oro Gran Gourmet 100% Prémium Arabica kávé édes aromával rendelkezik.Testes,vékony crema jellemzi és hosszantartó útóizzel rendelkezik. Közepesen savas, bársonyos aromájú. Kiváló alapanyaga tejes és espresszó technológiával készített italoknak. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Nicaragua El Mozonte kávéteszt A korábbi időszakban a Nicaraguai kávék a szakmában úgy voltak elkönyvelve, hogy blendek készítéséhez megfelelőek. Az utóbbi néhány évben jelentős minőségi előrelépés történt. Köszönhető ez a Cup of Excellence versenyeknek, az aukcióknak, ahol egyértelműen megmutatkozik, hogy a vevők magas árral honorálják a minőségi munkát. A Kapucziner kávé manufaktúra is elkötelezett a minőségi kávék bemutatásában. Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex,édes és gyümölcsös ízvilággal jellemezhető. Az SHG jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják. Úgy gondolom a tesztelt kávénk édességen kívül megmutatja, hogy a közép amerikai kávék is gyümölcsös ízjegyekkel is bírnak - tudtuk meg a forgalmazótól.