Az otthoni kávéfogyasztók részéről jelentkező igény hívta elő az egyre szaporodó tejhabosító készülékeket, miszerint nem mindenkinek van otthon gőzölésre alkalmas kávégépe. Sokan a mai napig otthon kotyogóval, vagy egyéb kisnyomású kávéfőzővel készítik kedvenc kávéjukat, amit aztán ki-ki ízlése szerint fogyaszt el.
Mivel a Catler dual bojleres gépét a Fiorenzato F64-es őrlőmmel vallattam, hogy ne befolyásoljon semmi az első benyomások kialakításánál, így az őrlő kissé háttérbe szorult. Pótolva ezen hiányosságot beüzemeltem és elkezdtem használni a napi kávés rutin folyamán.
Folytatódott az ismerkedésünk a Catler csúcsgépével. A mindennapi használatok során szembesül az ember azzal, hogy mennyire átgondolt a gép felépítése. Hogy mikre is gondolok?
A Fast Hungary Kft-nek köszönhetően megérkeztek hozzám a Catler cég kávés palettájának csúcs eszközei. Kíváncsi voltam, hogy „élesben” megtapasztalva, folyamatos használat mellett, hogyan szerepelnek ezek az eszközök. Mennyire lehet majd ajánlani, mint vásárláskor megfontolandó alternatívát.
Aki jobban belemélyed a kávézás világába, az a sok technikai eszköz után, előbb utóbb eljut a víz témaköréhez, amely több szempontból is rendkívül fontos. Első körben sokan a kávégép vízkövesedésénél szembesülnek a témával, amikor a sima csapvíztől területtől függő gyorsasággal elkezd vízkövesedni a kávégép. Majd jobban utána érdeklődve a témának rádöbben a felhasználó, hogy a kávé több mint 90%-a víz. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen vízzel készítjük el kedvenc italunkat.